U sreda 4. septembra u 20.00 u velikoj sali SKC-a nastupiće Kvartet „Rocher“ (Radmila Vardalić - violina, Miljana Popović-Materni - violina, Dejan Rokvić - viola, Goran Mrđenović - violončelo, Ružica Aranitović - udaraljke, Milica Stanković i Petar Vukobrat - plesni par). KVARTET ROCHER je osnovan je 2011. god. u Beogradu na ideju Dua „Rocher“. Pored velikog solističkog koncerta u Sava Centru održanog septembra 2012. god. održao je preko 100 koncerata širom zemlje.

Beleži zapažene nastupe na Shopping Festivalu u Dubaiju 2012. god. kao i na prestižnom festivalu u Hrvatskoj (Čakovec) na 39. Majskom muzičkom memorijalu Josip Slavenski, SOMUS (Sombor) gde nastupa sa italijanskom pijanistkinjom Moirom Michelini, nastup na festivalu Tisin cvet u Novom Kneževcu, Šidsko kulturno leto i veliki Jazz festival Nišville-Niš. Takođe je održao niz koncerata sa čuvenim gitaristom Urošem Dojčinovićem. Ostvarili su trajne snimke za RTS kao i za lokalne Radio i Televizije. Repertoar kvarteta čine mnogobrojna dela počev od klasike preko popularnih minijatura pa do džez i evergrin standarda. Kvartet trenutno priprema materijal za CD klasične muzike kao i za filmsku i jazz muziku. Prijatelj Kvarteta Rocher je Umetnička radionica TARISIO majstora Miodraga V. Bogića.

Radmila Vardalić, violina, diplomirala je na ALU u klasi prof. Dejana Mihailovića i magistrirala na FMU. Jedna je od polaznika interpretativnog studija violine kod prof. Dejana Mihailovića kao i kursa španske muzike „Musica en Compostela“ kod prof. Agustín Leon Are u Santijago de Komposteli (Španija) gde je dobila prvu nagradu „Andres Segovia“. Nastupala je na domaćim i međunarodnim takmičenjima kao što su: „Petar Konjović“, „Petar Toškov“, Streza (Italija), Jan Kocian (Češka), Hoakin Rodrigo (Madrid). Pored više prvih nagrada dobila je i specijalnu  nagradu na Internacionalnom konkursu violinista u Toresu (Španija) za najbolje izvedeno špansko delo. Kao solista nastupala je u zemlji i inostranstvu od kojih bi izdvojila turneje po Rusiji, Slovačkoj, Španiji i Japanu. Takodje kao solista nastupala je sa Orkestrom Ministarstva Odbrane „Stanislav Binički“, BGO „Dušan Skovran“ i Kraljevskim gudačima Svetog Đorđa“.  Sa violistom Dejanom Rokvićem osniva Duo "Rocher" sa kojim izdaje prvi CD pod nazivom Fantasía. Njen široki repertoar obuhvataju dela svih muzičkih epoha. Član je UMUS-a i kamernog orkestra “Simfonieta“. Bavi se i pedagoškim radom. Svira na violini iz kolekcije majstora Miodraga V. Bogića.

Miljana Popović-Materni, violina, završila je školu za muzičke talente u Ćupriji. Diplomirala na FMU u Beogradu u klasi prof. Marije Špengler.Trenutno je na master studijama na FMU u Beogradu u klasi prof. Marije Špengler. Angažovana je kao član Beogradske filharmonije. Stalni je član gudača Svetog Đorđa. Učesnik je mnogobrojnih domaćih I međunarodnih takmičenja na kojima je osvaja prve nagrade. Dobitnik je sertifikata konzervatorijuma iz Berna, internacionalni orkestar mladih pod vođstvom dirigenta Ingo Becker-a. Nastupala je na mnogobrojnim koncertima kako u zemlji tako i u inostranstvu (Ukrajina, Češka, Švajcarska, Belgija, Austrija, Italija, Hrvatska…). Kao član kvarteta gudači Svetog Đorđa nastupala je na koncertnoj tribini kompozitora  u Beogradu, Bemus, Nomus…Održala je nekoliko resitala na Kolarcu, SANU, JDP-u, itd. Pohađala je kurseve kod Dejvida Takena (Velika Britanija), Stefana Milenkovića (SAD), Gordana Nikolića (Belgija), Igora Petrusevskog (Velika Britanija), Julijana Rahlina (Austrija).  

Dejan Rokvić, viola, diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. Petra Ivanovića. Usavršavao se na seminaru za violiste u Mađarskoj koji je vodila prof. Uta Vincl sa Drezdenskog konzervatorijuma, kao i na seminaru za gudačke kvartete „Bartok“ kod prof. Šandora Deviča sa budimpeštanskog konzervatorijuma. Takođe je bio u Varšavi (Poljska) gde je bio angažovan u orkestru sa odabranim muzičarima iz celog sveta. Osnivač je Beogradskog gudačkog kvarteta sa kojim je ostvario brojne koncerte u zemlji i inostranstvu, i objavio tri CD-a. Sa istim kvartetom bio je aktivan učesnik seminara čuvenog Amadeus Kvarteta u Londonu. Sa violinistkinjom Radmilom Vardalić osniva Duo "Rocher" sa kojom izdaje prvi CD pod nazivom Fantasía. Kao solista pored brojnih koncerata u zemlji ostvario je trajne snimke za Radio Beograd i Radio Novi Sad. Angažovan je kao prvi solo violista Simfonijskog orkestra RTS-a. Bavi se pedagoškim radom. Član je UMUS-a, Matice Srpske i kamernog orkestra “Simfonieta“.   

Goran Mrđenović, violončelo, diplomirao je na FMU u Beogradu u klasi doc. Dejana Božića. Posle završenih magistarskih studija iz kamerne muzike, u klasi prof.

Uroša Pešića, 2010. godine je upisao doktorske studije iz kamerne muzike u klasi prof. Zorice Ćetković, na FMU u Beogradu. Stalni je  član orkestra Beogradske filharmonije. Dobitnik je više specijalnih i prvih nagrada kao solista i kao član kamernih sastava na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Posle nekoliko kamernih sastava (Trio Thalberg, Kvintet Singidunum) sa kojima se usavršavao na  međunarodnim majstorskim kursevima u Nemačkoj i Austriji, 2003. godine osnovao je, zajedno sa Draganom Raić (klavir) i Vladanom Lončarom (violina), klavirski „Trio Aurora“. Sa Triom Aurora usavršavao se na majstorskim kursevima u Nemačkoj (Weikersheim 2003. I 2005.), Norveškoj (Hamar 2005.), Rumuniji (Bukurešt 2005.) i Austriji (Grac 2007.). Nastupali su na Festivalu „Dani Antuna Dobronića“, kao i u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu 2011. godine. Snimao je za potrebe Radio Televizije Srbije, Radio Beograda, Radio Stuttgart (Nemačka), Hrvatske Radio Televizije i Državne Televizije Rumunije. U saradnji sa Radiom Hrvatske, trio je snimio CD sa delima Antuna Dobronića 2008. godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..