Sa izuzetnim zadovoljstvom Vas obavestavamo da II Paralel - Beogradski Festival Subkulture (30.09 - 06.10.), u Beograd i u ovaj deo Evrope, po prvi put dovodi veliku zvezdu romantičnog britanskog popa 80-ih i istovremeno sjajnog autentičnog kantautora i (akustičnog) izvođača Lojda Kola (Lloyd Cole).


Sa svojim bendom, "Lloyd Cole & The Commotions", Kol je uspeo da spoji intelektualne tekstove, nastale pod uticajem različitih književnih i filozofskih dela i istovremeno jasne i na prvo slušanje upečatljive i pevljive melodije. Njegovi hitovi, tada nastali: "Jennifer she said", "Lost weekend", "Perfect skin"..., spadaju u apsolutni mejnstrim (mainstream) pop muzike 80-ih, upravo kao sto i sam Kol opisuje svoju muziku: "...mislim da ono sto je u umetnosti i muzici kvalitetno istovremeno treba da bude i svima dostupno i jasno, a ne samo malom broju intelektualne elite...".


Njegov poslednji album, koji je izašao krajem juna ove godine, "Standards", kako sam kaže, nastao je pod velikim, ličnim i umetničkim, uticajem Bob Dilana (Bob Dylan), dok je sam Kol bio i ostao inspiracija mnogim bendovima.


Do sada smo, putem medija, imali prilike da se upoznamo sa njegovim autorskim radom, frontmenskom ličnošću, primenjenom muzikom - za filmove i TV, a ove jeseni, po prvi put videćemo ga uživo i kao fascinantnog izvođača.


Kolov koncert u UK Palilula, koncipiran je kao dvočinska predstava, on će svirati dva puta po 45 minuta, sa pauzom od 15 minuta, a u Beograd, dolazi u okviru svoje aktuelne akustične turneje, samo dan nakon beogradskog koncerta, očekuju ga dva koncerta u Parizu, a zatim Valensija, Bearselona, Lisabon...


Scena "Stamenković" / Petak, 4. Oktobar, 2013. godine / Ustanova Kulture Palilula (nekadašnji NU Braća Stamenković, Ulica Mitropolita Petra 8, pored Hale Pionir), u 20,30 časova.


Karte po ceni od 1500 i 1800 dinara, tokom letnje sezone mogu se kupiti svakog četvrtka, od 17 do 20 časova, na blagajni UK Palilula.


Rezervacije i nformacije o kartama:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

& 063 228 034


Pored muzičkog programa, ovogodišnji Paralel donosi i filmske sadržaje u Muzeju Jugoslovenske Kinoteke / izložbe u galerijama UK Palilula: Slike i crteži, Luke Dedića i Maske, Saše Markovića Mikroba / tribinski  program na Filozofskom fakultetu, u saradnji sa Institutom za psihologiju / Strip radionicu i izložbu radova i još ponešto...

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..