Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na prvi BELGRADE RIVER SUMMER SPLASH festival koji će se održati na brodu Lađa u subotu 27. Jula. Ljuljuškajte se sa nama na zvucima opuštene muzike i toplih ritmova, na talasima dobrog raspoloženja u pravom ambijentu i na pravom mestu za ovakvu zabavu.


Nosilac večeri i programa biće sjajna beogradska postava MAŠTA BAŠTA, sada već renomiran beogradski bend čija muzika je duboko ukoronjena u reggae ritmovima, a njihovi i Vaši specijalni gosti biće sve bolja i nadolazeća novosadska grupa RAB L KHALI koja neguje izvorni reggae roots zvuk.


Pre, posle i između nastupa bendova uživaćete u lepoj i opuštenoj muzici, a DJ team će se pobrinuti da se ovo sve pretvori u celonoćnu plesnu zabavu do ranih jutarnjih časova.


Grupa Mašta Bašta  je inačeovih dana objavila svoj novi album u izdanju Longplay-a, a disk čete moči da kupite i na samom koncertu.


Vrata Lađe se otvaraju u 22h.


Karte po ceni od 300 dinara su u pretprodaji na Lađi, u prodavnici Felix (II sprat tržnog centra u Sremskoj) I klubu Vrtoglavica.


MAŠTA BAŠTA je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesovanja okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj muzici, čiji je zajednički imenitelj pozitivna energija i duh promena. Njihove pesme pokreće vizija o boljem svetu, svetu koji ne nastaje velikim promenama, već promenama u nama samima. Podstrek na optimističan, dečji pogled na svet poziva na uživanje u malim stvarima i malim koracima, koji čine život. Inspirisan reggae muzikom, autorski rad ovog benda donosi novu filozofiju trenutka, slavi sadašnjost i poziva na stvaranje bolje budućnosti. Kreativnost, individualnost i originalnost ključne su reči benda Mašta Bašta, usmerene ka pozivu na promene. Mašta Bašta je objavila svoj debi album u izdanju kuće Long Play. Na albumu se nalazi 11 pesama. Sve pesme su snimane u studiju “So what” u periodu od decembra 2009. do januara 2012 godine. Miks je rađen u ATTIC studiju, od jula do oktobra 2012. godine. Pored stalne postave benda, na albumu gostuje saksofonista Miloš Milojević, trombonista Ivan Platner i perkusionista Igor Vincetić. Album će se moći kupiti na koncertu, a takođe se može naručiti I preko zvanične facebook stranice benda.  Bend je krenuo i na promotivnu turneju, u okviru koje je nastupio 29. juna na ATTIC night-u na BELLEF-u, 6. Jula na festivalu Oslobađanje u Zabrežju kod Obrenovca,14. jula na „EXIT-u“ na „Positive Vibration Reggae Stage-u“  a prvi sledeći nastup je 27. jula na beogradskom brodu/klubu „Lađa“. Naredni datumi biće naknadno objavljeni.

               
RAB L KHALI drvo u pustinji, nastalo je 2011. godine u Novom Sadu. Niklo kao trojac, zasnovano na elektronskim aranžmanima i sound system formaciji uz VJ podršku, tokom godinu dana drvo je evoluiralo u gorostasa čija je krošnja, stablo i koren formirana od sedmočlanog live benda. Elementi poput massnog bassa, ritam sekcije koja pulsira jamajčanskim nasleđem od polovine 20. veka (Ska, Reggae, Dub), prepoznatljiv kontra ritam gitare i dva saxofona, čine ovu muzičku fuziju veoma unikatnom. Članovi: Dušan Vurdelja, Jovan Prgomelja, Vuk Čuvardić, Sava Botić, Predrag Okiljević, Saša Pavlović i Dušan Rašković.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..