U četvrtak, 11.07. u 21 sati, Legend Riders Bar, Zagreb, Bruno Mičetić Trio u zagrebačkom Legend Riders Baru (Trg Bartola Kašića) koncertno predstaviti svoj aktualni album ''Phantoms whisper''. Uz Mičetića i Ratka Divjaka (člana legendarne grupe TIME), Trio čini i američki pijanist, skladatelj i aranžer Joe Kaplowitz. Bruno će se u predstavljanju skladbi s albuma tom prilikom pridružiti Luka Veselinović na kontrabasu.

 

Nakon promocije u rodnoj Rijeci početkom lipnja, došlo je vrijeme da i zagrebačka publika posluša na čemu je posljednjih mjeseci radio ovaj glazbenik u suradnji s vrhunskim glazbenicima.

 

Mladen Lončar sa portala  Soundguardian u recenziji albuma ''Phantom's Whisper'' je napisao: ''Albumom Phantom's Whisper odzvanjaju poznati jazz standardi koje ovaj trio nadahnuto izvodi i tako pokušava slušateljstvu isporučiti doista impozantnu količinu zvuka, koji će vas osvojiti, čak i ako niste neki poklonik ovog glazbenog stila. Naime, glazbenici bez imalo zadrške, potpuno se predaju u svojoj izuzetno impresivnoj prezentaciji. / Što se tiče ponuđenih devet kompozicija, od prve do zadnje na prvom mjestu je sjajna instrumentalna virtuoznost, snalažljivost, sklonost iznenadnoj improvizaciji i stilistička dotjeranost kompletnog albuma. / Diskografska kuća Dallas Records neće imati neku značajniju financijsku korist od ovog albuma, ali vjerujem da su snimili i objavili album Phantom's Whisper Brune Mičetić Trija zbog te neporecive kvalitete, snažnog instrumentalnog izričaja i besprijekorne produkcije. / Potražite i sami ovaj album i uvjerite se osobno o čemu se tu radi. Na kraju što još napisati, osim, biti ćete svakako ugodno iznenađeni!''
 
Bruno i njegov trio su dosta zaposleni pa (osim nastupa na Liburnia Jazz festivalu prošlog vikenda) sviraju i na:
 
13.07. MOŠĆENICE BLUES FESTIVAL
02.08. BALE JAZZ FESTIVAL
11.08. BRSEČ JAZZ FESTIVAL
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..