ELVIS JR. KURTOVICH, sarajevsko-beogradska grupa koju predvodi Goran Petranović - Rizo, nastupiće u subotu 8. juna 2013. godine u 22h u beogradskom Gun Clubu. Pored svojih dobro poznatih pesama („Haile Selasije“, „Dabogda crk’o rokenrol“, „Baščaršy hanumen“, „Jugo 45“) izvodi i pesme Zabranjenog pušenja („Nedjelja kad je otišao Hase“, „Fikreta“, „Pišonja i Žuga“, „Hadžija il' boss“, „Djevojčice kojima miriše koža“), i sve to uz punu dozvolu i podršku Dr Neleta Karajlića, čime koncerti prerastaju u veseli i energični new primitives šou.


Pored tri predratna izdanja, bend je 2000. godine objavio album „Welcome to the Beautiful World of New Primitives“, a poslednji, „Koševo zove“, izašao je 2011. i na njemu su gostovali Dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža.


2011. godine uspešno je proslavljena tridesotogidišnjica new primitives pokreta. U četvrtu deceniju rada, grupa ulazi pripremajući novi album radnog naziva „Priznaj gdje je droga!“, pritom ne zapostavljajući koncertnu aktivnost.
U subotu 8. juna, beogradska publika će biti u prilici da vidim jedinstven spektakl benda koji je nasledio sastav Elvis J. Kurtovich & his Meteors. Klasičnu rokersku četvorku čine Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pleše i peva). Iako su iza benda Elvis Jr. Kurtovich mnogobrojni koncerti širom regiona i u inostranstvu, elan i želja za rokenrolom su i dalje prisutni, što publici i dokazuju svakim novim nastupom.

 

Kao predgrupa nastupiće lazarevački bend Ućuti pas.


Frontmen benda, Goran Petranović - Rizo, pored uspeha u dugogodišnjoj muzičkoj karijeri poznat je i po sporednim, ali i veoma upečatljivim, ulogama u filmovima ,,Lepa sela lepo gore" i ,,Sivi kamion crvene boje", a tokom prethodnih meseci je aktivno učestvovao u snimanju skečeva ,,Nadrealne televizije“, čije se emitovanje očekuje uskoro.


Ulaznice mogu da se kupe u kafeu ,,Šikarica" (Skadarska 22), po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznice iznositi 600 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..