U subotu, 8. juna 2013. godine, u Centru lepih umetnosti Guarnerius nastupiće sopran, ALEKSANDRA ALIVOJVODIC, jedna od najboljih studentkinja odseka za solo pevanje Fakulteta muzicke umetnosti u Beogradu i dobitnica brojnih nagrada, koja trenutno priprema svoje prve velike uloge na domacoj i medjunarodnoj operskoj sceni. Aleksandra ce za publiku Guarneriusa prirediti vece popularnih arija i kompozicija autora poput Rosinija, Belinija i Lista. Ulaz na koncert je slobodan.

 

ALEKSANDRA ALIVOJVODIĆ je osvajala brojne prve nagrade i laureate na uglednim takmičenjima, kao i stipendije koje su joj omogućile saradnju sa velikim imenima svetske operske scene, a bila je i finalista takmičenja "Nagrada Guarneriusa". Krajem juna očekuje je operski debi - učestvovaće u projektu Festivala rane muzike, operi „Didona i Enej“ koja će biti izvedena na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a kao dobitnica specijalne nagrade koju joj je dodelio festival „Operosa“ na uglednom međunarodnom takmičenju „Bruna Špiler“, Aleksandra će u produkciji festivala igrati ulogu Julije u operi „Romeo i Julija“.

Rođena je u Beogradu, gde je započela učenje solo pevanja u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu. Trenutno je student IV godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljudmile Gross Popović.

Tokom dosadašnjeg školovanja osvojila je brojne prve nagrade i laureate na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima solo pevanja, kao što su: „Bruna Špiler“ (2013), „Lazar Jovanović“ (2008, 2007, 2006), „Nikola Cvejić“ (2007) i Republičko takmičenje (2009). Dobitnica je i specijalne nagrade „Glavna uloga u produkciji
Operose 2014“ koju je dodeljivao festival „Operosa“ na takmičenju “Bruna Špiler“ (2013).

U martu 2012. godine na audiciji koja je bila namenjena studentima svih odseka Fakulteta muzičke umetnosti, odabrana je da održi solistički koncert u Italiji na internacionalnom festivalu klasične muzike „Nei Suoni dei Luoghi“. Koncert je uspešno održan u julu 2012. godine.

Iste godine dobila je stipendiju iz fonda master klasa „Daniel Ferro Vocal program“ i time stekla mogućnost da kao napredni učesnik učestvuje na radionici koji se već 18 godina održava u Italiji. Učestvujući na ovom masterklasu, imala je priliku da nastupa na koncertima širom Toskane.

Učestvovala je na brojnim koncertima širom Srbije.

Pod pokroviteljstvom kompanije Nelt, a u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Guarneriusa, u ovoj sezoni nas očekuje još jedan koncert u ciklusu najboljih studenata FMU-a - 14. juna publici će se predstaviti pijanistkinja SANJA STANKOVIĆ.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..