Šesti koncert u ovogodišnjem ciklusu „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ nas očekuje  u subotu, 1. juna 2013. godine (20 časova), kada će se publici u Centru lepih umetnosti Guarnerius predstaviti nagrađivana mlada pijanistkinja ANA KOVAČEVIĆ. Ana je trenutno na specijalističkim studijama Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jokut Mihailović, a dobitnica je nagrade iz fonda Slobodanka Milošević Savić, za najboljeg studenta klavirskog odseka.

 

Njena biografija je ispunjena nagradama i priznanjima, a veliki deo svog vremena posvećuje i modernoj klasičnoj muzici, uz učešće u brojnim multimedijalnim projektima. Na programu koncerta u Guarneriusu biće kompozicije Rahmanjinova, Šumana i Debisija, a ulaz na koncert je slobodan.

 

Ciklus koncerata „FMU I GUARNEIRUS NAGRAĐUJU“ su 2012. godine pokrenuli Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarneirus, a u ovoj godini, uz podršku kompanije „Nelt“, ciklus predstavlja studente koji su dobitnici nagrada iz fondova fakulteta, kao i one koji su osvajali prve nagrade na uglednim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Nagrađivani sopran ALEKSANDRA ALIVOJVODIĆ je sledeća učesnica ciklusa, a njen koncert je 8. juna. Ulaz na sve koncerte iz ciklusa je besplatan.

 

ANA KOVAČEVIĆ (1988, Beograd) je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je trenutno na specijalističkim studijama, u klasi prof Jokut Mihailović. Završila je muzičku školu Vladimir Đorđević, kao đak generacije (klasa prof. Jelene Filotić), kao i klavirski i teoretski odsek u srednjoj muzičkoj školi Josip Slavenski (klasa prof. Olge Bauer), sa nagradom za najbolji diplomski ispit. Na brojnim takmičenjima osvajala je nagrade - laureat na IX međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ (2012), II nagrada na IV međunarodnom konkursu „Dimitar Nenov“ (2011), I nagrada na Slobomir international music competition – disciplina klavirski duo (2009), I nagrada na III Memorijalu „Dr Vojislav Vučković“ 2007, I nagrade na Promenadi klavirskih talenata 2007, 2006, 2005, 2004, II nagrada na VIII festivalu mladih pijanista Šabac 2004, I nagrada na Republičkom takmičenju muzičih i baletskih škola 2003, Laureat na Međunarodnom festivalu mladih pijanista Šabac 2003. i mnoge druge.

 

Nastupala je u svim značajnim salama u Beogradu, a kao gost, svirala je na završnom koncertu pobednika konkursa Maria Canals u Barseloni, kao i nekoliko puta na OFF festivalu u okviru istog konkursa (2012). Nastupala je i kao solista sa Razgradskom filharmonijom.  Učestvovala je u zapaženim višemedijskim projektima „Tišina i ništa“ (CLU Guarnerius), „Srédina sredina“ - (Velika sala SKC-a), „Imaginarni pejzaži Džona Kejdža“ (KCB), neoklasičnom projektu Tamerlan (Exit festival 2010).

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..