Druga po redu velika žurka Balkan Dubstep Unit-a: "New Blood"! Cena ulaznice: 200 dinara. Nakon nekoliko veoma posećenih žurki, Balkan Dubstep Unit priređuje spektakl za sve ljubitelje dobrog zvuka! Ovoga puta, u subotu, 18. maja od 23h u Klubu Doma omladine, pored veterana Rebel B, publici će se predstaviti nove snage BDU ‒ Riot 87 i Rimedag. Osim toga, uživaćemo u muzici specijalnog gosta ‒ u Dom omladine dolazi i MC Bojah!


Kako navodi Rebel B, osnivač i vođa projekta, u pitanju su potpuno nova imena sa domaće scene. "Za početak, tu su Riot 87 ‒ bend iz Kragujevca koji se ne može smestiti u samo jedan žanr. Oni kombinuju tempo od 140 (dubstep) do 180 (drum'n'bass), sa masivnim gitarskim rifovima i huliganskim-rejv sintovima. Kao drugi novi član, tu je Rimedag, dubstep producent iz Beograda. Producirao je svoje prve trake sa 16 godina kada je počeo da vodi emisiju na lokalnoj radio stanici (Electro Pionir). Vlasnik je izdavačke kuće Noisy Drop Records. Zatim, imamo i specijalnog gosta ‒ u pitanju je MC Bojah, koji se može svrstati u jednog od najboljih MC-eva sa ovih prostora. U svojoj karijeri, nastupao je sa skoro svim bitnim DJ-evima iz regiona, ali i sa gostima iz inostranstva. I na kraju, moja malenkost zadužena da se sve to i dogodi 18. maja u DOB-u," kaže Rebel B.

Dubstep scena u Srbiji postaje sve življa: "Dubstep scena raste iz dana u dan. To najbolje pokazuju uspele žurke. U martu sam organizovao Balkan Dubstep Unit turneju po Srbiji koja je trajala čitavih mesec i po dana i koja je prošla fenomenalno. U prilog tome govore i slike punih klubova po svim gradovima. Mislim da je Beograd spreman za jedan veliki Dubstep festival!"

Krajem prošle godine izašla je regionalna kompilacija sa 13 pesama "Balkan Dubstep Unit vol. 1", koja je naišla na sjajan prijem publike i medija, ističe Rebel B: "Bez lažne skromnosti, reći ću vam da je ovo izdanje premašilo moja očekivanja. Za sada je kompilacija download-ovana blizu 4000 puta. Medijski je bila odlično propraćena. Bili smo na više od trideset portala, kako domaćih, tako i stranih. Posebno moram da se zahvalim domaćem MTV-u koji nam je izašao u susret i medijski nas odlično ispratio."

Balkan Dubstep Unit-u su pristupili mnogi afirmisani muzičari, kako sa Balkana, tako i iz drugih zemalja, poput Australije, Finske, Francuske: "Saradnja je sa svima odlična, neretko i lakša nego sa ljudima odavde. Cilj mi je bio da se svi producenti i DJ-evi sliju na Balkan i da međusobno sarađuju. Neku su se već povezali i rade jedni drugima remikse. Nadam se nekoj većoj donaciji ili sponzorstvu, pa da se napokon dogodi festival koji sam više puta najavljivao," navodi osnivač projekta Balkan Dubstep Unit.

Budući da su dubstep žurke sve posećenije, sigurno je da nas u Domu omladine očekuje odlična atmosfera: "Ono što mogu da garantujem jeste da će i sada, u najmanju ruku, biti žestoko koliko i uvek. Redovna publika zna o čemu pričam. Mada, sada imamo i opasno tvrde Riot 87, tako da će ovog puta možda biti i za koju nijansu tvrđe!"

U narednom periodu trebalo bi da bude objavljena druga po redu kompilacija, sa novim producentima: "U međuvremenu, organizovaćemo niz većih i manjih promotivnih žurki, a možda se dogode i neke kreativne radionice," zaključuje Rebel B.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..