Splitska klapa Kambi sa novog CD albuma "Piva klapa Kornelija" objavila je danas kao radijski singl "Ti si mi u krvi", uoči prvog samostalnog koncerta u Beogradu 18. aprila u Domu sindikata, koji se održava u okviru drugog world music festivala Todo Mundo.

 

Pesma kompozitora Kornelija Kovača "Ti si mi u krvi" odranije ima i spot, snimljen tokom nastupa klape Kambi u Spaladium areni u Splitu, gde su 2010. godine bili gosti na koncertu Zdravka Čolića: OVDE

 

"A kapela (a capella) pevanje zahteva preciznost u intonaciji i zajedničkom nastupu, veće su dinamičke amplitude, a u dodatku, moje pesme dobile su mediteransku klimu uz smokve, morsku so i prošek", kaže Kovač kako u izvođenju klape Kambi zvuče "Ti si mi u krvi" i ostale pesme sa CD albuma "Piva klapa Kornelija".

 

Na koncertu 18. aprila u beogradskom Domu sindikata, kojim počinje festival Todo Mundo, klapa Kambi će promovisati album "Piva klapa Kornelija", na kome su Kovačeve kompozicije "Pjevam danju, pjevam noću", "Zvao sam je Emili", "Stanica Podlugovi", "Jedna zima s Kristinom", "Pjesmo moja"...u aranžmanima i produkciji Olje Dešića.

 

CD "Piva klapa Kornelija" objavila je za srpsko tržište Kovačeva produkcijska kuća KK Music Production, a može se naći u Beogradu u prodavnicama "Jugoton" u Nušićevoj 27, Dallas Shop u knjižari Vulkan u Sremskoj i u PGP-ovoj prodavnici u Makedonskoj ulici.

 

Kambi je prva dalmatinska klapa koja će održati samostalni koncert u Beogradu, gde će se predstaviti sa jedinstvenim a capella izvedbama   ex-yu pop hitova autora kao što su Kovač, Gibonni, Neno Belan i drugi, uz obavezne izvorne dalmatinske pesme i svoje autorske pop-crossover stvari.

 

U svojoj diskografiji klapa Kambi je zabeležila obrade Gibonnijevih hitova kao što su "Libar", "Oprosti", "Judi, zviri i beštimje", uz "Cesaricu", pisanu za Olivera Dragojevica, a 2012. godine stigla je prestižna nagrada Porin u Hrvatskoj za album "Zar više nema nas", na kome su hit Nene Belana "Rijeka snova", klasik Bijelog dugmeta "Sve ce to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš"...


Ulaznice za koncert klape Kambi 18. aprila su u prodaji na blagajni Doma sindikata i preko mreže Eventim, a cene su 800, 1.00, 1.200 i 1.500 dinara.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..