Grupa Fish in Oil izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluza, rokenrola, surfa, narodne muzike, fri dzeza, filmske muzike, izbegavajuci svrstavanje u bilo koji od tih pravaca. Sastav cine Dusan Petrovic - saksofoni, Bratislav Radovanovic - gitara, Branislav Radojkovic - kontrabas, Papa Nik - udaraljke i Feđa Frenklin- bubanj.

 

Muzika ove grupe oslikava vreme i podneblje u kojem je nastala: vreme u kojem se sadasnjost ne vidi bez proslosti i podneblje gde su izmesani uticaji istocne i zapadne kulture. Prvi album grupe Fish in Oil objavljen je u maju 2012. pod asocijativnim nazivom "Poluostrvo" predstavlja dvanaest kompozicija koje su autorski rad Bratislava Radovanovica, a u pripremi je drugi album, kog ovim koncertom najavljuju...

 

Dom omladine Beograda ove godine pokrenuo je novi koncept upoznavanja publike sa savremenom beogradskom jazz scenom. Neki od najtalentovanijih jazzera imace priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 casova, u reprezentativnoj Sali Amerikana.

 

Tokom januara u Domu omladine nastupili su *Hot Club of Belgrade, "Dirty Mind" Jazz Quintet i Max Kochetov Quartet, a tokom februara kvarteti Luke Ignjatovica i Milana Petrovica, te niski bend Eyot. Ovaj novi programski koncept DOB-a izazvao je odlicnu posecenost i reakcije publike.

 

BEOGRADSKI JAZZ MATINE. ULAZ JE SLOBODAN!

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..