“Supa je bila vrela, ela, ela”, “Tehnološki hendikepiran”, “Vidim da Vida loka” asocijacija su za nebrojeno puta pregledane pesme sa jutjuba. Za njih je zaslužan Bojan Mikulić – Mikula, autor koji muzikom i tekstopisanjem bavi već dvadesetak godina, a poznat je po preko trideset tekstova interpretiranih u različitim muzičkim žanrovima.


Specifičnosti njegovog rada je u tome što je, uvidevši da je internet postao glavni resurs za slušanje i  “skidanje” muzike, pre tri godine otvorio je profil na jutjubu i na taj način odlučio da promoviše svoj rad.


Danas taj profil ima preko pet miliona pregleda, najviše zahvaljujući parodiji poznate Rijanine pesme “Supa je bila vrela”(“Umberella”). Mikula, pre svega, piše satirične tekstove i muziku kroz koju tumači savremeni život i društvo.

Koncert koji će Mikula&Kolege iz ekipe održati u Klubu Akademije 28 prvi je njihov beogradski nastup i humanitarnog je karaktera. Sav prihod od koncerta namenjen je lečenju slepe Suzane Vukosavljević, iz Novog Bečeja.

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..