ROĐENDAN DŽEZA  predstavlja jedinstvenu kulturnu manifestaciju u svetu kojom se, već sedam godina zaredom, od 24. do 26. februara, u Klubu Akademije 28, obeležava godišnjica izdavanja prve gramofonske ploče sa zvukom džeza. Ulaz slobodan!


Ove godine obeležava se 96. ROĐENDAN DŽEZA i 22 godine postojanja i rada Kluba „Akademija 28“. U pitanju je trodnevni festival ranog džeza – diksilenda, na kome svake godine učešće uzmu neka od najpoznatijih imena domaće džez scene i gosti iz inostranstva, uz slobodan ulaz.


U okviru bogatog festivalskog programa, pored domaćih izvođača i tradicionalnih učesnika festivala: Beogradskog Diksilend Orkestra  (domaćina manifestacije), Jovana Maljokovića, Oldtajmers benda, džez karavana muzičke škole „Stanković“ i drugih, nastupiće i gosti iz Španije – svetski poznati Bernat Font Trio, a specijalan gost festivala biće slovenački pijanista Peter Mihelič, poznat po izvođačkoj karijeri u Americi dugoj više od dve decenije.

 

U okviru pratećeg programa u Galeriji Akademije 28, otvorena je izložba slika “JAZZ '13”, najstarijeg i najtrofejnijeg amaterskog likovnog kluba na ovim prostorima, Likovnog kluba „Đuro Salaj“.


Prema podacima prošlogodišnju manifestaciju je za tri festivalska dana, posetilo preko 1.500 posetilaca, a tokom prethodnih šest godina, koliko se ROĐENDAN DŽEZA proslavlja u Klubu Akademije 28, nastupilo je preko 30 različitih izvođača.


Značaj ROĐENDAN DŽEZA prepoznat je u kulturnim tokovima grada, istovremeno se visoko pozicionirajući na mapi muzičkih i festivalskih događaja u zemlji.
 

Za više informacija i rezervacije: 011 36 19 342

DOBRODOŠI U AKADEMIJU 28!

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..