„Mi se nalazimo u jednom prostoru koji je okupiran, iako je isti neopipljiv. Mi vraćamo koordinate tom kutku (...) Stvaramo ga, nekad ni neznajući kako će potom izgledati, niti ko će zajedno s nama slaviti njegovo postojanje, ali ga stvaramo“ - AZIL 5

Ovaj izuzetno zanimljiv novosadski bend, čija se muzika stilski definitivno ne da uokviriti u samo jedan muzički žanr, u subotu 02. februara od 22h, obeležiće osam godina rada i postojanja velikim unplugged koncertom u Klubu Akademije 28.


AZIL 5 nastaje 2005. godine, od samog početka istražujući mogućnosti autorske muzike... Svoj prvi studijski albuma „Strastan, go i bos“ izdaju u maju 2008. godine.

Pored ostalih koncertnih i festivalskih nastupa širom Srbije i regiona, u julu 2008. sviraju sjajan koncert u novosadskom „Studiju M“da bi, u septembru 2009. izdali i prvi lajv album, pod nazivom „IzLiveNo u Tišinu“.

Početkom 2011. odsvirali su 5 koncerata u Berlinu, što je bio prvi korak ka stvaranju karijere benda u inostranstvu. Juna 2011. bend izdaje svoj drugi studijski album „Nema čoveka danima“, istovremeno krećući na turneju po Mađarskoj i Sloveniji.

AZIL 5 je, u saradnji sa „MTV Srbija“, objavio i besplatan download pesme „Heart Fiesta“ koja se može naći na svim regionalnim veb stranicama muzičke televizije MTV (Srbija, Slovenija, Hrvatska).

AZIL 5 su: Sava Nikić – vokal, Petar Alargić – gitara, Borko Basarić - bas gitara, Vladimir Vojnović – klavijature, Nenad Kojić – bubnjevi.

FACEBOOK

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..