U nedelju, 19. maja 2024. u 20:00 // Klub Doma omladine Beograda - Dom omladine Beograda od 2024. godine uveo je novi program pod nazivom „ROKENROL ŠKOLA“, u okviru kojeg jednom mesečno organizuje koncerte talentovanih mladih domaćih bendova. Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera. Ovog meseca nastupiće Bend GERBERI iz Hemijsko-prehrambene tehnološke škole i bend ŠESTI ELEMENT iz Šeste beogradske gimnazije. Ulaznice po ceni od 300 RSD su u prodaji preko eFinity mreže i onlajn.

Program „Rokenrol škola“ se realizuje u saradnji Doma omladine i BG invazije, gradskog takmičenja srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije.

Bend Gerberi je nastao u okviru školske sekcije Hemijsko-prehrambene tehnološke škole. Sekcija „Školski bend sa klubom slušalaca muzike” postoji pet godina, a bend Gerberi nastupa poslednje dve godine. Članovi benda su: Helena Vitorović, Anastasija Benić, Anđela Petković, Danilo Marković, Ognjen Martinović, Anđela Radulj, Nina Gavrilović i Nikolina Mirković. Gerberi nastupaju uvek u okviru svih školski dešavanja, kao što je Dan škole i Školska slava Sveti Sava. Više puta su nastupali u DKCB-u u okviru Eko festivala koji organizuje Hemijsko-prehrambena tehnološka škola. Takođe, bend je ostvario dva zapažena nastupa na Sajmu obrazovanja, kao i na manifestaciji „Nedelja kreativnosti”, koja je održana u Studenstkom parku. Na takmičenju „Bg invazija” bend je 2023. godine osvojio nagradu za najbolju autorsku pesmu „Što baš ja“.

Bend Šeste beogradske gimnazije Šesti element formiran je u septembru 2022. godine i broji 13 članova. Čine ga učenici od prvog do četvrtog razreda. Neki od njih pohađaju muzičke škole, neki su samouki, ali svima je zajednička ljubav prema muzici i sličan muzički ukus. Među raznovrsnim žanrovima izdvajaju se rok i pop koje veoma rado izvode. Pored poznatih pesama, imaju i nekoliko autorskih numera. U protekle tri godine, bend je u različitom sastavu nastupao na raznim manifestacijama u školi i van škole. Na gradskom takmičenju srednjoškolskih bendova „BG invazija“  školske 2022/2023. Šesti element je osvojio nagradu za najbolji scenski nastup, a naredne godine na istom takmičenju za najboljeg instrumentalistu proglašen je Matija Milić, učenik drugog razreda i član benda. Predstavljamo vam stalne članove benda: Irina Vukić – vokal; Luka Tijanić – vokal; Anastasija Ivković – akustična gitara; Ljubica Cvetković – električna gitara; Vuk Stamenković – električna gitara; Novak Marinković – električna gitara; Dušan Radovanović – bubnjevi i Lena Matijašević – klavir. Umetnički rukovodioci su Sandra Trpković, profesorka biologije i Vladimir Janković, profesor geografije.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..