Ljubitelji muzike širom sveta u subotu, 20. aprila proslavljaju Record Store Day! U Multimedia Music Record Store ovaj „praznik“ slaviće se dva dana, uz popuste, druženje i žive svirke! Legende domaćeg blues zvuka Nenad Zlatanović i Pera Joe će u petak, 19. aprila od 17 do 18h u Multimedia Music Record Store prirediti živu svirku, kao zagrevanje za Record Store Day. Jedan od najboljih bluz-rok bendova na ovim prostorima, Texas Flood, svoju dugogodišnju uspešnu karijeru gradio je na kvalitetnom zvuku i fantastičnim živim nastupima. Značajan iskorak napravili su kada su 2019. godine objavili svoj prvi album na srpskom jeziku „Tražim ljude kao ja“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Na njemu se, pored autorske pesme „Da budem tvoj“, nalaze bluz obrade hitova jugoslovenskih rok legendi, od Azre do Pop mašine. Ovo izdanje predstavlja poziv na povratak pravim muzičkim vrednostima i uzorima. Rok legende poput Džonija Štulića, Gorana Bregovića, Roberta Nemečeka, Zorana Predina, Dade Topića i Janeza Bončine su prezadovoljni novim odelom svojih pesama, koje su skrojili Nenad Zlatanović i Vladimir Golubović i zajednička je ocena da su upravo ovi aranžmani dali novi identitet i vrednost starim rok hitovima. Album je naišao na odlične reakcije publike i postao jedno od najprodavanijih domaćih izdanja u Srbiji.

Nenad Zlatanović će nakon svirke potpisivati novi tiraž LP-a „Tražim ljude kao ja“, a sve prisutne očekuju još neka lepa iznenađenja...

U subotu, 20. aprila od 15h do 16h na istom mestu nastupiće novosadski blues trio The Bad Week, koji će vam, ne sumnjamo, dokazati zbog čega su jedan od najuspešnijih mladih sastava u regionu i zbog čega je u prodaji i treći tiraž njihovog debi izdanja „So It Was“.

Harizmatični country blues bend The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji da bi kasnije proširili svoju umetnost nastupajući aktivno po klubovima i festivalima širom Srbije i u regionu. 2022. godine prijavili su se i učestvovali u hrvatskoj show emisiji „Supertalent“ gde su, uz odlične kritike, stigli do finala. 2023. godine postali su i deo European Blues Union-a, organizacije koja promoviše Blues kulturu i muziku u Evropi, i to kao prvi predstavnici iz Srbije. Njihov debi album „So it Was“ objavljen je 2022. godine za diskografsku kuću Multimedia Music odlično je prihvaćen od publike, o čemu svedoče dva rasprodata tiraža ovog izdanja. U toku proleća album će biti objavljen i na vinilu, a The Bad Week je u procesu je stvaranja novog, drugog albuma „It is how it is“ koji bi trebalo da bude objavljen ovog leta.

Ulaz na obe svirke je besplatan, a pored svega ovoga, u Multimedia Music Record Store (Sremska 2) vas i 19. i 20. aprila očekuje i popust od 10%.

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..