Nedelja, 7. april 2024. u 20:00 // Klub Doma omladine Beograda  - Dom omladine Beograda od 2024. godine uveo je novi program pod nazivom „ROKENROL ŠKOLA“, u okviru kojeg jednom mesečno organizuje koncerte talentovanih mladih domaćih bendova. Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera. Program „Rokenrol škola“ se realizuje u saradnji Doma omladine i BG invazije, gradskog takmičenja srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije.

Ulaznice po ceni od 300 RSD su u prodaji preko eFinity mreže i onlajn.

Izliv radijuma je bend učenika Četrnaeste beogradske gimnazije, osnovan u oktobru 2023. godine zbog učešća na takmičenju ,,BG invazija”. Stalnu postavu benda čine Natalija Andrić (vokal), Petar Spasić (električna gitara), Andrijana Starčević (bubnjevi) . Za sada obrađuju pesme od grupa kao što su Ekatarina Velika, Haustor, Smak, i imaju nekoliko autorskih pesama.

Bend Sedam grehova iz Sedme beogradske gimnazije se okupio oko muzike koju članovi rado slušaju i sviraju. Izvode obrade pesama za koje se trude da ne zvuče kao kopije originala. Zbog toga ih najčešće „oblače“ u nove aranžmane, koje zajednički stvaraju. Na ovaj način, ulažući sebe kroz aranžmane, žele da muzika koju nisu sami komponovali, postane „njihova“. To ne bi bilo moguće bez bezgraničnog entuzijazma svih članova benda. Trenutno su u procesu stvaranja autorskih pesama, za prvi album koji će biti objavljen na YouTube-u. U bendu sviraju Katarina Necić (ritam gitara, vokal i aranžmani pesama), Petar Mihajlović (lidl gitara), Anastasija Kozina (bas gitara i aranžmani), Maksim Basta (vokal) i kompozitor autorskih pesama, Vasilije Gavrilović (bubnjevi) i Aleksa Aranđelović (klavijature), najmlađi član benda. Žanrovski su se opredelili za pank-rok.

www.domomladine.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..