Beogradski klub Kult donosi bogat muzički program tokom marta meseca, a ističu se internacionalna i regionalna gostovanja, od zagrebačkog house maga Felvera, preko progressive zvezde Ruby-ja sa Malte i talentovanog umetnika iz Bukurešta DJ BRYZ-a, do berlinske senzacije Pabla Bozzija, legendarnog Slovenca Valentina Kanzyanija i Nebs Jacka jednog od najuticajnijih izvođača iz Bosne i Hercegovine. U petak 1. marta, po prvi put u klubu Kult nastupiće veteran hrvatske scene Felver, zajedno sa rastućom regionalnom house DJ zvezdom Runy-jem, koji je ujedno i producent, promoter i eminencija projekta i lejbla CMOK.

Felver je definisao zagrebačku klupsku i house scenu kao nijedan drugi DJ. Provevši na sceni više od 25 godina, veoma je cenjen i nadaleko poznat po svom muzičkom umeću i senzibilitetu. Njegov najnoviji muzički projekat je Stereotip, u kojem je zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem DJ Dixonom kustos i domaćin niza događanja na najatraktivnijim lokacijama u regionu, u okviru kojih nastupaju muzički protagonisti kako sa lokalne, tako i sa međunarodne scene. Felverova noćna energija i privlačnost su toliko neodoljive, on neumorno i beskompromisno donosi najbolje plesne zvukove, uvek iznova prosvećuje publiku i dokazuje da je nezaobilazan autoritet koji vas svojim zvukom vodi na jedinstveno putovanje.

Subota 2. mart rezervisana je za jednog od favorita lokalne elektronske scene Iliju Djokovica, koji donosi još jedan sedmočasovni allnighter u klub Kult. Tokom prethodnih nastupa, ostajući dosledan svom inicijalnom techno zvuku, Ilija je predstavio miks različitih muzičkih dimenzija, obogaćenih harmonijama, melodijama i brejkovima, čime je još jednom pokazao zbog čega iza sebe ima armiju poklonika klupskog zvuka.

Ilija Djokovic prešao je put od lokalnog muzičkog talenta do izvođača sa uspešnom internacionalnom karijerom, koga podržavaju zvezde poput Paula Kalkbrennera, Carla Coxa i Chrisa Liebinga. Tokom poslednje decenije, nizao je izdanja na lejblovima Drumcode, Filth on Acid, Terminal M, Second State, Armada Records i Filth on Acid, a prošle godine je pokrenuo i svoju izdavačku kuću Point Beyond. Singlom „Atom“ dostigao je 1. mesto na Beatportovom techno top liste i postao najprodavaniji techno izvođač te godine.

U sredu 6. marta na programu je još jedna KULT:R žurka, na kojoj će nastupiti Migazz, Derek West i Mikota, dok su u petak 8. marta domaćini večeri ekipa Progresivne Suze koja sprema Retrogressive Night i vodi publiku na jedinstveno putovanje kroz vreme i zvuke sa ploča koje će vrteti specijalni gosti. Klub Kult će postati epicentar retro vajba uz dva virtuoza na gramofonima, uz eksploziju nostalgičnih ritmova i vanvremenskih hitova. U goste dolazi jedan od najcenjenijih DJ-eva sa ostrva Mediterana – DJ Ruby, koji će provesti kroz najupečatljivije trenutke muzičke istorije, od kasnih 90-ih do sredine 2000-ih godina. Uvertiru u ovo retro veče napraviće naš lokalni talenat, DJ Popi Divine.



U subotu 9. marta klub Kult ugostiće talentovanog umetnika iz Bukurešta, DJ BRYZ-a, takođe poznatog kao Emanuela Comana. BRYZ-ova duboko ukorenjena povezanost s muzikom datira iz rane mladosti, gde je pronašao inspiraciju u uzbudljivim zvucima jazza i bluesa, koje je spojio sa svojom ljubavlju prema elektronskoj muzici. Te večeri kao lokalna podrška nastupiće Branko Vuković i Petar P.

Druge srede u mesecu, 13. marta, KULT:R žurka donosi dobro poznat zvuk rezidenata i idejnih tvoraca Footworksa – Dimitri J i Un Padre za DJ pultom uz pojačanje kolege Dujaka.

Berlinska senzacija, DJ, live umetnik i producent Pablo Bozzi nastupiće po prvi put u Srbiji u petak 15. marta. Njemu će se pridružiti lokalni DJ talenti Cosmic G i SMT#NG.

Muzička priča Pabla Bozzija počela je kada je imao šest godina, pohađao je klasičnu muziku i čembalo na Nacionalnom konzervatorijumu u Tuluzu do svoje 15. godine, a potom je završio dizajn zvuka u Montpelieru i preselio se u Berlin, kako bi unapredio svoju muzičku karijeru. Kroz svoj projekat Imperial Black Unit s Templerom i nakon serije izdanja na poznatim etiketama i nastupa na Boiler Roomu u čuvenom klubu KHIDI u Tbilisiju stekao je priznanje na sceni. Iako je u Berlinu, i dalje je vezan za rodni Tuloz, kroz kolektiv nazvan Toulouse Gouffre Club koji je osnovao sa prijateljima. Kroz taj projekat upoznao je Kendal pre pet godina kada započinje njihova saradnja. Pablo se pojavljuje na Kendalovom EP-u sa trakom „Corpo Meccanico“, nakon čega zajedno osnivaju projekat INFRAVISION. Zvuk INFRAVISION-a inspirisan je muzikom iz 80-ih i 90-ih, konstruisan na savremen način, ali i dalje odiše vibracijom 80-ih. Pablov entuzijazam za italo disco, synthwave i zvuk i estetiku 80-ih doveo ga je do EP izdanja „Walk On Wire“ na etiketi BITE, rezidenta Berghaina, Phase Fatale. Od EBM-a i techna preko new wave-a, do italo disca, new beata i industriala, Pablo besprekorno spaja ove elemente. Svoj jedinstven zvuk usavršio je nekoliko izdanja i remiksa, uključujući EP „Last Moscow Mule“ objavljen na etiketi Dischi Autunno, Jennifer Cardini, kao i njegovu rezidenturu Second Sight na berlinskoj streaming platformi HÖR.

Subota 16. mart rezervisana je za gostovanje legendarnog slovenačkog producenta i DJ-a Valentina Kanzyanija, koji će nastupiti zajedno sa svojim prijateljem i kolegom Dejanom Milićevićem.

Valentino Kanzyani je jedan od osnivača slovenačkog techna, ali to ga nikada zaista ne sprečava da publiku provoza kroz neki od svojih house setova. Ili bilo šta između što smatra svežim u tom trenutku. Kanzyanija obično možete naći kako nastupa na festivalima kao što su Sunwaves, UNUM i Mioritmic, kao i u klubovima i posebnim lokacijama širom sveta.

Osnovao je etiketu Jesus Loved You 2005. godine istovremeno kada je promenio svoj muzički stil. Objavio je brojne singlove, EP-jeve, albume. Veoma je traženi remikser, a remiksovao je trake artista poput Carl Coxa, Ken Ishii, Simona Digby-a, Vinyl Speed Adjust i Mark Ambrose-a. Prepoznatljiv je i po svom brendu „UNEXPECTED“ koji je lansirao na ADE kroz koncept intimne zabave na brodu uz specijalne gostije.



Naredna KULT:R žurka zakazana je za sredu 20. mart kada će nastupiti Aljoša, Mekhu i Pavlov, dok su u petak 22. marta za DJ pultom dobro poznat trio istančanog muzičkog ukusa – Marko Milosavljević, Kid Kimi i Dejan Nedeljković. Zvuk najboljih žurki na Ibice stiže u klub Kult u subotu 23. marta, kada će nastupiti beogradski producent i DJ sa internacionalnom karijerom Mene, uz rezidenta kluba Nemaxa, lidera lokalne minimal-tech scene koji donosi jedinstven miks muzičkih pravaca.

Poslednja KULT:R žurka ovog meseca planirana je za sredu 27. mart uz DJ setove Manche, Uroša Ilića i Cape. Poslednji petak u martu rezervisan je za gostovanje Nebs Jacka, DJ-a i producenta, koosnivača i rezidenta Freshwave Festivala, kreatora jedinstvenog plesnog koncepta Art of Emotions. Nebs Jack je već godinama prepoznatljivo ime na regionalnoj elektronskoj muzičkoj sceni i svakako jedno od najuticajnijih iz Bosne i Hercegovine, a te večeri lokalna podrška će mu biti beogradski DJ Nexie. U subotu 30. marta slavimo 20 godina karijere Jelly For The Babies, uz njegove prijatelje i kolege Filipa Fishera, Hobin Rude-a, Bojana B i Suprema.

Ograničeni kontingent ulaznica za klub Kult može se nabaviti po povlašćenoj promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..