Tradicionalni februarski beogradski koncert jedne od najvažnijih domaćih pop rok grupa, Eve Braun, biće održan u sredu 14. februara od 21h u jednom od najaktivnijih gradskih koncertnih prostora – Dorćol Platzu. Oslanjajući se na tradiciju engleskog gitarskog pop zvuka, grupa Eva Braun je tokom svoje duge karijere, stvorila izuzetan opus koji na srpskom jeziku jednostavno nema pandan. Sa prefinjenim melodijama i poetičnim tekstovima, bečejski sastav postavio je visoke standarde na domaćoj sceni u poslednje tri decenije.

Nizom savršenih pop albuma sa pregršt hitova ostavili su za sobom duboki trag, koji danas služi mlađim autorima kao primer.

Prve demo snimke uradili su 1985. godine, a zvanično su bend Eva Braun osnovali u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme „Kuća lutaka“, „Kao da znam“, „Sva tvoja ćutanja“, „Dan pobede“.

Debi album „Prisluškivanja“ izdat je 1992. godine, a objavljen je kao vinilno izdanje, pod etiketom Carlo Records, i to u svega u 500 primeraka. Kritika ga je ocenila kao jedan od najlepših debija u istoriji ovdašnje rok scene.
Njihov drugi album „Pop Music“ iz 1995. godine bio je odlično prihvaćen, kako u krugovima muzičkih kritičara, tako i od strane publike, a sa njega se izdvojila pesma „Sasvim običan dan“. Treći studijski album Eve Braun „Heart Core“ bio je jedan od najprodavanijih albuma u tadašnjoj državi, Saveznoj republici Jugoslaviji.

Početkom novog milenijuma, 2001. godine, svetlost dana je ugledao album „Everest“. Prvi singl koji su objavili bio je „Meg Ryan Blues“, a video spot za ovu pesmu režirao je Stefan Arsenijević, filmski stvaralac koji u svojoj biografiji ima i nominaciju za Oskara.

Povratnički album pod nazivom „Playback“ objavljen je u junu 2011. U narednim godinama grupa Eva Braun sporadično objavljuje spotove za nove pesme: „Put za Lisabon“, „Rikošet“, „Kao kišna kap“ i „Dan posle“. Singl „Ti si sve“ bend je objavio početkom 2022, a usledile su i pesme „Jadransko more“ i „Komadić koji nedostaje“.

Za ovogodišnji Dan zaljubljenih beogradska publika imaće priliku da uživa u vanvremenskim hitovima ovog benda poput „Sasvim običan dan“, „Lavirint“, „Zmajevi“, „Mala prodavnica užasa“, „Tako je čudno, zar ne?“, kao i novijim pesmama „Ti si sve“, „Jadransko more“ i „Komadić koji nedostaje“

Ograničeni kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 1.700 dinara online na Tickets sajtu, kao i na Ticket Vision blagajnama.
 




<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..