Finale je 1. februara u klubu Black George - Publika je pre nekoliko dana donela svoju odluku i prvi finalisti ovogodišnjeg Mobil Music Festa #4, koje organizuju Headliner i Multimedia Music, postali su bendovi Kamikaze iz Vršca i Karakondžule iz Aranđelovca. Sada je žiri dopunio spisak finalista sa još tri benda. Ove godine žiri je radio u sastavu: Rodoljub Stojanović (vlasnik i direktor diskografske kuće Multimedia Music), Jadranka Janković (rok novinar), Marija M. Karan (muzikolog i predstavnik Headlinera), Olga Kepčija (urednik i voditelj Radija 202), Katarina Popović Kale (urednik i voditelj Rock radija) i Marko Narančić Narke (gitarista grupe Sanitarium, pobednika MMF#2). 

Finalisti prema odluci žirija su: Polimistik (Podgorica), Promonael (Bački Petrovac) i Red Danger (Negotin/Beograd). Veliko finale Mobil Music Festa zakazano je za 1. februar, u jednom od najboljih rok klubova u gradu – Black George. Publika će na Facebooku moći da glasa sve do kraja nastupa poslednjeg benda. Glas publike biće jedan od ukupno sedam, a ostalih šest pripadaju članovima žirija. Pobednika čeka vredna nagrada, a to je snimanje albuma za diskografsku kuću Multimedia Music. Dakle, dobrodošli u Black George, biće sigurno dobra svirka. Na kraju krajeva, pogledajte spotove svih finalista i uverite se u to:
 
Polimistik – “Kao da sam tu”
Snimatelj: Zorana Đurić
Model telefona: Samsung Galaxy A13

Moje ime je Lazar Radulović, dolazim iz Podgorice a trenutno živim u Beogradu. Imam 25 godina. Muzikom se bavim poslednjih 8 godina. Svirao sam u nekoliko bendova, ali zbog neslaganja i drugih okolnosti sam rešio da napravim svoj solo projekat, koji se zove Polimistik. Muzika koju pravim pod imenom Polimistik je inspirisana grunge i pank-rok muzikom uz elemente pop-roka što doprinosi stvaranju melodičnijeg zvuka. Moja želja je da muzikom koju pravim predstavim stari zvuk u novom vremenu, donoseći na scenu nešto novo i autentično.


 
Promonael – “Izbaci taj Funk”
Snimatelj: Boris Gabrini
Model telefona: Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Bend je nastao 2020 godine za vreme pandemije korona virusa, u Bačkom Petrovcu. Promonael je umetničko ime Natanaela Fiale koji je okupio drugare muzičare da mu pomognu oko njegovog autorskog rada. Promonael predstavlja presvega Funk Rock stil muzike, primese funka i funky gitara ali takodje i tvrđeg zvuka rock, heavy metal i blues muzike. Deo njihove muzike su takodje i moderniji bitovi, pop i r&b muzike. Trenutnu postavu benda čine; Natanael Fiala (vokal, gitara) Boris Gabrini (vokal,gitara) Danilo Milovanović (gitara) Branislav Čeman (bass gitara) i Miroslav Cerovsky (bubnjevi, vokal). Ove godine bend je bio jako vredan i aktivan svirali su u finalu RTS-ovog Bunt Rock festivala, na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču gde su osvojili su 3. mesto. Takođe najznačajnija nagrada za bend je nagrada publike na Zaječarskoj Gitarijadi ove godine. Ova nagrada je bila veliki okidač za ovaj bend i motivacija u daljem radu. Moto benda je da svojom energijom i muzikom napune baterije svim slušaocima – nabrijani muzičari puni energije spremni da svojim gitarskim rifovima, ritmom srca, sa dobrim groovom zabave publiku i pruže im nezaboravan show.


 
Red Danger – “Sećanje”
Snimatelj: Jelica Stevanović
Model telefona: Samsung A54

Mi smo bend Red Danger. Izvorna ekipa potiiče iz Negotina, ali smo već par godina svi u mahom u Beogradu. Bend je nastao 2013. godine u kao cover bend, pre nekoliko godina krenuli smo sa radom na autorskom materijalu koji se nadamo da će publika prepoznati I zavoleti. Sviramo rock, hard rock, glam rock, heavy metal, rock 80… u suštini trudimo se da budemo aktivni na mainstream sceni. Bend je karakterističan jer na nastupima uglavnom koristimo scenske efekte video animacija, makete i prirotehniku. Pre 3 godine snimili smo kratak dokumentarni film o našem bendu u trajanju od pola sata čime smo obeležili jednu našu muzičku epohu a film je objaveljen na našem Youtube kanalu. Učesnici smo mnogih dešavanja, koncerata, moto skupova, humanitarnih nastupa. Bend nastupa u sastavu: Tamara Paunović (vokal), Miljan Njegušić (klavijature/vokal), Miloš Bajić (bubnjevi), Veljko Ranđelović (gitara), Marko Lazić (gitara) i Ivan Đačić (bas gitara).


 
Kamikaze – “Oči boje neona”
Snimatelj: Nevena Borki
Model telefona: Huawei P30 Pro

Bend Kamikaze osnovan je 8.10.2021. godine u Vršcu. Prvu postavu benda činili su FIlip (gitara ), Munjas ( bubnjevi ), Kosta ( ritam gitara ), Sale ( bas ) i Kriss ( vokal ). Od nastanka, bend se bavi autorskim radom, ali ponekad se ubaci i neki cover. Sviraju punk, sa malim primesama metala, čime publici dajemo brze pesme, sa ponekim “tvrdim rifom”. Za tekstove je zadužen Kriss, koji radi i muziku sa Filipom, dok su aranžmani pesama zajednički. Od početka 2023. godine, u bendu dolazi do promene. Kosta zbog obaveza napušta bend i na njegovo mesto (ritam gitara) dolazi Damjan. U sepetembru 2023. godine, Sale zbog privatnih obaveza napušta bend, a Kosta se vraća na mesto basiste. Prvi svirku održali su 14. 5. 2022. godine, na “Čađavoj gitarijadi” u Vršcu, i imali čast da podele binu sa bendovima Short Reports i M.U.D.A. iz Novog Sada. U daljem planu benda je što veći broj svirki i festivala, kako bi se predstavili široj publici, rad na novim autorskim pesmama. Demo snimci autorskih pesama su urađeni u martu 2023. u studiju MinitonVršac, i uskoro će se naći na njihovom Youtube kanalu.
Kamikaze su: Kristian Kriss Petku (vokal), Filip Kirilov (lead gitara), Damjan Vukosavljević (ritam gitara ), Kosta Đukić (bas gitara, back vokali) i Nikola Munjas (bubnjevi).


 
Karakondžule – “Poslednja laž”
Snimatelj: Danica Mihajlović
Model telefona: Samsung Galaxy A50

Karakondžule su ponovo sišle leta Gospodnjeg 2019. sa obronaka šumovite Bukulje u srce Šumadije, odabravši za svoje bivstvovanje i delanje upravo prelep gradić Aranđelovac. Kroz njih su gotovo zaboravljene autorske pesme aranđelovačkih stvaralaca s kraja 80-tih i početka 90-tih godina prošloga veka, iznova zaživele u novom ruhu. Prvi javni nastup zabeležiše 2021. godine i od tada krenuše sa intenzivnijim stvaralačkim radom, zabeleženim na nekolicini demo i koncertnih snimaka. U toku je rad na kreiranju prvog zvaničnog izdenja, kao i intenzivno promovisanje svog rada kroz koncertne nastupe. Sastav ove skupine je veoma šarolik, naročito u pogledu starosti njenih članova, a muzika koju neguju se može svrstati u moderni rokenrol, sa uplivima srodnih muzičkih pravaca (hard rok , pank , ska…). Trenutno članstvo ovog eminentnog vokalno- instrumentalnog sastava, uz konkretna zaduženja u istom i šarolika godišta je sledeće: Ivan Karadinović, Kara – gitara, prateći vokal (ne zna se tačan broj godina, pošto se od sredine šeste decenije u plemenu Karakondžula iste kvitiraju), Ivan Mihajlović (Čaki)- bas gitara, prateći vokal (47 leta gospodnjuh u bespoštednoj pankerskoj borbi sa vetrenjačama), David Stamenković – vokal (uz bezobraznih svojih 18 godina), Luka Tomić – solo gitara (zlatne 24 godine) i – Dušan Važić (Duka) – bubnjevi (iskusna mladost sa svoja 33 leta).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..