Posle rasprodatog decembarskog koncerta u mts Dvorani Nikola Vranjković se sa svojim bendom vraća u klupske prostore – 16. i 17. februara nastupiće u zemunskom klubu Fest. “Biće ovo dva prilično različita koncerta sa izmenjenim set listama iz prostog razloga što za tri sata koncerta ne možemo da odsviramo sve pesme koje ljudi žele da čuju. Koncerti će biti u svakom slučaju slični po trajanju i najavljeni su za 21h” rekao je Vranjković.

Više od jedne decenije Nikola Vranjković bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma: ”Crno belo i srebrno”,”Godina sirotinjske zabave” ,”San koji srećan sanjaš sam” i “Ako imaš kim i gde”.

Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu “Bremeplov” (2014) sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor, kao i dvostruki album “Veronautika”nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem Mrletom –Let3 u novembru 2017.

U decembru 2019. objavio je trostruki živi album “Bioloski minimum“ snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu. U maju 2022. izašao je i mini album sa četiri pesme “Teorija zabave“.

Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.
 
Ulaznice po ceni od 1900 RSD mogu se kupiti na prodajnim mestima Tickets.rs i online na tickets.rs/nikola_vranjkovic

foto Nikolina Popratnjak
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..