Novosadski country blues bend The Bad Week nastupiće u ponedeljak 1. januara u klubu Kuglaš u Beogradu. Muzički sastav The Bad Week nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu (Srbija) kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji da bi kasnije proširili svoju umetnost nastupajući aktivno po klubovima i festivalima širom Srbije i u regionu.

Na Festivalu akustične muzike ''FAMUS'' u Sivcu (Srbija) bend je 2021. godine osvojio prvo mesto po mišljenju publike i stručnog žirija, sa pesmom „So it Was“. 2022. godine prijavili su se i učestvovali u hrvatskoj show emisiji ''Supertalent'' (deveta sezona) gde su na audiciji zaslužili i zlatni gumb Martine Tomčić (član žirija) i prošli direktno u polufinale. U četvrtoj polufinalnoj emisiji osvajili najveći broj glasova publike i prošli u finale. U finalu nisu osvojili prvo mesto, ali su prezadovoljni postignutim uspehom i činjenicom da su se u sezoni našli među 12 najboljih. 2023. godine postali su i deo European Blues Union-a, organizacije koja promoviše Blues kulturu i muziku u Evropi, i to kao prvi predstavnici iz Srbije.

Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara), Stefan Stefanović a.k.a. Gileta Slim (usna harmonika) i Danijel Seethaler (bubnjevi/kahon). Takođe, dešava se da na nastupima (kao i u studiju) dovode gostujuće muzičare koji svojom svirkom daju kvalitetan doprinos.

Ovaj jedinstveni trojac je pored cover muzike koja je većinski orijentisana na američki country blues stil kroz nastupe stvorio i autorski repertoar koji je pretočen u album „So it Was“ i objavljen 2022. godine za diskografsku kuću Multimedia Music. Na albumu su gostovali Nenad Patković (bas gitara) i Tamara Mirić (prateći vokal). Album je odlično prihvaćen od publike, o čemu svedoče dva rasprodata tiraža ovog izdanja u kratkom roku, ali i brojni nastupi po celoj Srbiji ali i u regionu.

Album možete čuti na svim relevantnim muzičkim platformama. Fizičko izdanje (CD) možete kupiti na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com ili od benda.

The Bad Week nastavlja rad na novom autorskom materijalu i sprema pesme za sledeći album.

Svirka u Kuglašu počinje u 21h a ulaz je 500 RSD.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..