Matija Cvek, jedan od najaktuelnijih mladih pop kantautora na našim prostorima, čiji hit "Trebaš li me" je obeležio godinu za nama, nedavno je objavio novi album "Vile se ovde igraju". Prvi veliki koncert u Beogradu održaće u organizaciji Doma omladine 25. novembra sa početkom u 21h u sali Amerikana. Ulaznice su u prodaji preko eFinity prodajne mreže i onlajn, po ceni od 2000 RSD.

Jedan od trenutno najaktuelnijih pop pevača u regionu, objavio je novi album “Vile se ovde igraju”, sa koga su se već izdvojile pesme “Zalazak” i “Kraj Save” i brzo osvojile publiku. Objavljen je nakon velikog uspeha Matijinog studijskog prvenca “Izbirljivo i slučajno”, za koji je osvojio sve najvažnije muzičke nagrade u Hrvatskoj.

“Veoma cenimo priliku da nove pesme izvedemo premijerno u Beogradu baš na sceni Doma omladine. Znam koliko je ovo kultno mesto i koliko muzičkih velikana je ovde održalo svoje prve beogradske koncerte. Uz pesme sa novog albuma, sviraćemo i sve one zbog kojih je publika zavolela ono što moj bend The Funkensteins i ja radimo! Beograde, jedva čekamo da se opet sretnemo!”, poručuje Matija Cvek.

Posle najavnog singla “Kraj Save”, čarolija u stihu nastavila se pesmom “Zalazak” koju je Matija ove godine predstavio na Melodijama Jadrana i sa kojom smo naslutili da će novi album napraviti artistički korak dalje u odnosu na nagrađivanog prethodnika. Nepresušna energija i strast koje Matija nosi u sebi oseti se u svakom tonu pesama. Muzički „Vile na krilima“ nose prašinu fanka, bluza i džeza, jasno pokazujući zrelost mladog muzičara kojem se već odavno poklonila i publika i struka.

Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sarađivali u stvaranju ove neverovatne muzičke priče: “Hvala svima koji su ostavili delić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala vam na bezrezervnom entuzijazmu, ponovljenoj ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušaoce odvesti na putovanje Vile se ovdje igraju. Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvek imate.”, rekao je Matija.

Veliki skok u Matijinoj profesionalnoj karijeri desio se nakon što je izdao prvi singl, pesmu „Visine“, a danas – pet godina kasnije, uživa veliku popularnost publike, ne samo na koncertnim scenama, već i kroz saradnje sa važnim imenima regionalnog šoubiznisa. Matija Cvek je uvršten u program „100 Artists to Watch“ za 2023.  godinu, prema IMPALE izboru koji predstavlja 100 svetskih izvođača na koje treba obratiti posebnu pažnju. Ova lista, koja nastaje u partnerstvu s YouTubeom, donosi imena iz 30 različitih zemlja i sadrži više od 35 muzičkih žanrova.

Cvek je vlasnik već četiri „Porina“ – najveće hrvatske muzičke nagrade, u kategoriji za pop album (prvi album „Izbirljivo i slučajno“), za najbolju mušku interpretaciju (za pesmu „Ptice“), za pesmu godine („Trebaš li me“) i za duet godine („Trebaš li me“, sa Eni Jurišić).

Ovog proleća u Srbiji je bio nominovan za radijsku nagradu „Naxi Zvezda“, a pop balada „Zalazak“ velikom brzinom je osvojila srca publike i postala hit leta. Koncert u Domu omladine Beograda biće prilika za premijerno izvođenje novih pesma, ali i najvećih hitova iz dosadašnje karijere.

foto by Mislav Žabarović

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..