Maestralni violinista Najdžel Kenedi održao je 21.10.2023. prvi od dva zakazana koncerta na 55. BEMUS-u, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Oba njegova konceta su danima unared rasprodata. U pubilici su bile brojne javne ličnosti. Izvedena su Bahova dela: Koncert za violinu, obou i orkestar u ce molu;  Koncert za violinu i orkestar br. 1 u a molu; Koncert za violinu i orkestar br. 2 u E duru; Koncert za dve violine i orkestar u de molu, kao i dve numere koje je komponovao Najdžel Kenedi - Fallen Forest i Melody in the Wind. Nastupio je sa domaćim muzičarima, koji su se okupili pod imenom “Virtuozi” pod umetničkim vođstvom Ljubiše Jovanovića.

Solisti koncerta bile su Aleksandra Kinđić (oboa) i Una Stanić (violina).

Nastupili su: I viloine - Vladimir Koh, Milica Zulus, Aleksandra Dimitrijević, Katarina Vasiljević, Selena Jakovljević, Salko Lekić, Predrag Žikić, Andrijana Durmišević; II violine - Marina Cvetković, Tara Kostadinović, Kornelija Stamenković, Nadežda Ðorđević, Mila Popović, Tara Laban, Igor Hadžić, Uroš Kočišević; viole -  Tamara Marinković, Uroš Bobić, Milica Mihajlović, Milica Nikolić, Petar Obradović, Jovan Muratović; violončela -  Katarina Stanković,  Pavle Rakočević, Dušan Kočišević, Nataša Lašanin, Irina Skorikov, Ivan Jarić; kontrabasi: Saša Kulenović,  Filip Dokljanov; čembalo - Bojana Dimiković i lauta - Darko Karajić.

Najdžel Kenedi je poznat kao miljenik srpske publike koji rado dolazi u Beograd. Osvojio je nagrade Brit, Eho i Bambi u Nemačkoj, više puta je bio nominovan za nagradu Gremi, kao i druge nagrade širom sveta. Izvodio je i snimao muziku u rasponu od perioda baroka do savremenog doba. Mnogi njegovi albumi su dostigli platinasti i zlatni tiraž.

Drugim koncertom Najdžela Kenedija, 22.10.2023, zatvorio se zvanično 55. BEMUS.

foto CEBEF Dusan Milenkovic

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..