Vlada veliko interesovanje publike za Atrium Sessions koncerte u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF. U toku protekle nedelje održani su veoma posećeni koncerti Tijane Bogićević na Kolarcu, kao i  koncerti u Dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, među kojima su bili Crvena jabuka , A.N.D.R. i Retrospektiva  i Al Amor program. U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta,  nastupila je 16.09.2022. pop pevačica Tijana Bogićević. Novi studijski album „Blizu” objavila je u junu, na njemu su naslovna pesma i numere „Umem” i „Ponovo ljubav”. Gosti na njenom koncertu bili su muzičari Aleksa Jelić i Aleksandra Sara Milutinović. Koncertu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života, među kojima je bila  Zoe Kida.

Grupa Crvena jabuka održala je trosatni  koncert pun emocija u ispunjenom atrijumu Kapetan Mišinog zdanja 15.09.2022. na kome je publika horski pevala svaku izvedenu pesmu. Žera i članovi grupe razgalili su obožavateljke svih generacija, uz poznate hitove „Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“, “Ima nešto od srca do srca”, i mnoge druge.

Početkom sedmice, 13.09.2022, nastupio je sve popularniji muzičar nove  generacije, trubač  i aranažer Andrija Gavrilović  A.N.D.R. sa bendom Retrospektiva. U dvorištu Kapetan Mišinog zdanja okupili su brojne obožavaoce koji su uživali u modernom pop-dens zvuku. Nakon studija na čuvenom Berkliju i muzičkog života u Njujorku, Andrija Gavrilović po povratku u Beograd stvara novi identitet kao producent dance-pop zvuka pod imenom A.N.D.R. i prati svoj novi zadatak da kolektivno muzičko stvaralaštvo podstakne svojim produkcijskim zanatom stečenim na Berkliju.

Muzičko-poteski program „Al Amor“  uspešno je izveden 11.09.2022, u izvođenju soprana Anastasije Minjević, pijanistkinje Ksenije Ristić i glumca Joakima Tasića. Publika je uživala u kompozicijama latinoameričkih i španskih kompozitora,  među kojima su bila dela Alberta Ginastere, Carlosa Guastavina, Villa Lobosa, de Falle, Obradorsa, Granadosa i Piazzolle. Poseban ton celom programu dalo je kazivanje poezije Lorke, Nerude i Borhesa.

U narednim danima publiku očekuju u Kapetan Mišinom zdanju od 20.30 časova:

•    21. septembar - Gudački orkestar Makris - "Od klasike do Holivuda" ; Dirigent: Predrag Gosta;  solisti: Tamara Rađenović (sopran), Nikola Mijajlović (truba)  

•    NOV DATUM 22. septembar - grupa Ođila

•    24. septembar - grupa Galija

•    25. septembar - Belgrade Soul Sextet- “Tri sevdaha”

Foto: Belkisa Abdulovic CEBEF

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..