Nakon godinu dana od objavljivanja albuma "Tragovi", violončelista Nemanja Stanković će 26. decembra 2021. u 20 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, održati dugoočekivani koncert, na kome će beogradska publika imati priliku uživo da čuje upravo kompozicije sa novog albuma, na kome su kao autori potpisani neki od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora.

Album "Tragovi" bio je nominovan za nagradu „ Listeners’ Choice“ od strane Violoncello Fondacije iz Njujorka (SAD), a Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću Nagradu grada „Despot Stefan Lazarević“, zahvaljujući „izuzetnoj muzikalnosti, sugestivnosti, lepoti tona i tehničkoj perfekciji“ predstavljenoj upravo na albumu „Tragovi“, kao najuspešnijem ostvarenju u oblasti muzičkog i muzičkog-scenskog stvaralaštva u 2020. godini.

U Zborniku Matice srpske za scenske umetnosti i muziku Nemanja Stanković opisan je kao "umetnik koji poseduje izuzetno bogatu dinamičku i izražajnu paletu, te koji sa lakoćom izvodi virtuozne bravure, da bi već u sledećem trenutku porinuo u najstarije slojeve srpskog tradicionalnog pevanja, ili se pak našao u trostrukoj ulozi glumca, pevača i svirača."

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini biće izvedena dela kompozitora Anje Đorđević, Nataše Bogojević, Irene Popović, Ognjena Bogdanovića, Milice Ilić, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Branke Popović, kao i delo "Parhelion" mladog kompozitora Igora Andrića, za koju je Stanković nedavno snimio video spot u produkciji PhD.

Video: link >>

Svoj doprinos albumu "Tragovi" dale su i poznate srpske umetnice, violončelistkinja Sandra Belić, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću kao gošće pridružiti na sceni Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.
Koncert su podržali: Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Fond za kulturna davanja SOKOJ-a i Udruženje gudačkih pedagoga ESTA Srbija.

Karte po ceni od 1000 i 1200 dinara su u prodaji na blagajni Kolarca.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..