U petak, 19. novembra 2021. u 21:00 u Domu omladine Beograda, sala Amerikana kao poseban i važan segment ovogodišnjeg, 7. Festivala nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“, biće muzika, koja ima veze sa filmom ili sa “amerikana” muzičkim pravcem. Prvog dana programa koncert će održati grupa On Tour, koja donosi jedinstveni melanž alt-kantrija, folk roka i akustičnog zvuka. Pre punih deset godina, On Tour je nastao spontano, kao rezultat popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna, a potom započeo svoje putovanje prašnjavim putevima i uskim kanjonima, s vremena na vreme pokušavajući da predahne u ozloglašenim gostionicama i salonima.

Slušajući njihovu muziku, lako ih je zamisliti kako tiho sviraju u zadimljenom, skrivenom ćošku, ili kako se, u nekom čuknutom kabrioletu, voze auto-putem od grada do grada, od jedne ploče do druge. Tamo, gde iskrenost pobeđuje virtuoznost, počinje njihov put.

Ivana (Intruder, Ika), Vladimir (Ventolin, Glib) i Marko (The Mothership Orchestra), beogradski trio pod imenom On Tour, jedni su od vodećih predstavnika domaće amerikana scene. Njihovi tekstovi, koji govore o slomljenim srcima i nesvakidašnjim, a ipak tako poznatim sudbinama, čine ovaj bend prekaljenim folk-rok mudracem, a harmonizovani vokali, međuigra akustične gitare i mandoline, uz tri usne harmonike, na trenutke zazvuče kao big band sa punom duvačkom sekcijom.

Bend je objavio tri albuma On Tour, Folkrock, Don’t It Make You Want To Go Home, i odsvirao je bezbroj koncerata u regionu i inostranstvu, solo ili u okviru festivala.

Kompletna diskografija grupe On Tour je na bandcampu.

Ulaznice za koncert su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 700 RSD*.

Ovogodišnji, sedmi po redu, Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“ donosi izvesne promene i nov, bogatiji programski koncept. Pored predstavljanja uobičajeno atraktivnog i uvek svežeg pogleda na savremnu severnoameričku nezavisnu filmsku scenu, Dom omladine Beograda, kao organizator festivala, počinje sa razvojem edukativnog, teorijsko-kritičkog i muzičkog programa, a sve u okvirima teme nezavisnog filma i nezavisne umetnosti uopšte.

Kompletan program 7. IndieBelgrade festivala je objavljen OVDE.

*Cena jedinstvene ulaznice za program festivala, koji obuhvata 5 filmskih projekcija i 2 koncerta, iznosi 1500 dinara. Cene pojedinačnih ulaznica su 250 RSD za filmske projekcije i 700 RSD za koncerte.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..