17. oktobra (nedelja) 2021. godine u 19.00h u  Velikoj sali Akademije 28,  biće održan koncert quarteta Olega Kirejeva pod nazivom “JAZZ CLASSIC”. Publici će se predstaviti eminentni ruski saksofonista Oleg Kireyev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović. JAZZ CLASSIC predstavlja projekat, koji sadrži džez standarde velikana poput Kola Portera, Džozefa Kozme, Berni Milera i drugih u autentičnom aranžmanu Olega Kirejeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta. Vodeći ruski saksofonista Oleg Kirejev razume se u dobru muziku, oslobođenu žanrovskih ograničenja. „Njegov zvuk je hipnotički i senzualan – piše veoma ugledni časopis All About Jazz o Kirejevu – ponekad grleni, kao kod Koulmena Hokinsa, a nekada hrapav i opčinjavajući, kao kod velikog Bena Vebstera.

On svira ujednačeno, što je svojstveno samo odabranima“. Saksofon se sa svojim senzualnim tonom i prodornom melodijom potpuno zasluženo smatra najromantičnijim muzičkim instrumentom

– Nije potrebno biti stručnjak da bi se slušao i voleo džez. Džez, kao i bilo koji pravac u umetnosti, životu, bilo kojoj delatnosti, u bilo čemu – ima mnoštvo tonova, nijansi, boja i osobenosti. Volim da pišem i izvodim muziku za široki krug ljudi, za one koji odavno u materijalu traže nove utiske i one za koje je muzika prijatna i svakodnevna podloga, izvor za dizanje raspoloženja i stvaranja atmosfere – kaže Kirejev.  

– Postoje džez numere koje vas obuzimaju, plene i ne puštaju. Na novom albumu Jazz Classic snimio sam osam „najzaraznijih“: All of Me, Misty, Autumn Leaves, Take the A Train i druge.

Oleg Kirejev je šire poznat u svetskim džez krugovima, njegov album The Meeting, snimljen uz učešće istaknutog džez trubača Toma Harela, dospeo je na listu TOP 100 američkih radio-stanica i zadržao se na njoj nekoliko nedelja. Oleg Kirejev mnogo sarađuje sa srpskim muzičarima i ima zajedničke projekte s Vasilom Hadžimanovom i pijanistom Draganom Čalinom.

„Oleg svira čudesnu kombinaciju stilova, uključujući mnogo muzičara. Čujem prizvuk dvadesetih godina i Džona Koltrejna u kombinaciji sa nestrukturiranim džezom”. Bad Šenk, muzičar, SAD

„Ruski saksofonista sa reputacijom hard svinga i velikog uzbuđenja…“ The Express Star, Velika Britanija

“Saksofonista tenor iz Ufe sa Urala ima reputaciju zabavljača I talentovanog muzičara… Revolucionarni ruski saksofonista Oleg Kirejev…” The Evening Mail, Velika Britanija.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti preko Tickets.ra i na blagajni Akademije 28 po cenama 500–700 din.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..