Elektro-akustična pop-atrakcija Detour će u četvrtak 16.09.2021. izvesti svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Barutane u Beogradu! Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass i ponekom country notom.  Njihov već rasprodati koncert je trebalo da se održi 13.03.2020. ali je zbog pandemije odložen. Detour sada dolazi u Beograd da predstavi repertoar, koji je u međuvremenu dopunjen sa tri nova hita. Tokom 15 godina postojanja svojim glasovima i talentom sastav su obeležile pevačice Maja Posavec, pa Gina Damjanović, da bi im se početkom prošle godine priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala.

Ova tranzicija je, prema rečima frontmana - autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii otvorili su priču budućeg, šestog albuma. Njihova prva dva albuma Detour i TV doneli su hitove Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, dok ih  je treći album A što ak' ja... katapultirao u veliku atrakciju prikačivši im titulu 'perjanice novovalnog popa'. CD nošen singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao im je top-mesta u većini godišnjih izbora i Porina za najbolji pop-album 2014. godine. Pesma Zaljubila sam se je 2016. godine od Hrvatske diskografske udruge dobila priznanje za najčešće puštanu na radiju, a 2017. im je donela nagradu Porin u kategorijama "Pjesma godine" i "Najbolja izvedba grupe s vokalom". Mogu da se pohvale i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i cenjeni album DETOUR 10, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.

Aktuelni album Tourdetour je uspešno najavljen pesmom Biram, a niz hit singlova nastavile su Bez tebe, Vikend, Skrivena, te Ima i nema.  Nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji su albumu dodelili novinari. Na Porinu je dobio nagradu za "Pop-album" godine i "Najbolju izvedbu grupe s vokalom".
 
Već spomenutim novim singlovima ‘Šarena’, ‘Slavlje’ i ‘Hawaii’ Detour je nastavio da osvaja vrhove top lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, pa će u Barutani konačno održati novi nastup pred publikom kojoj je još uvek u sećanju sjajan klupski koncert održan pre dve godine na festivalu Indirekt.

Ulaznice kupljene za koncert koji je trebalo da se održi 13.03.2020. u Domu Omladine, važe i za novi nastup u Barutani. Zbog većeg kapaciteta u prodaju je pušten dodatni kontigent po ceni od 1200 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i u Dallas Music shop Knez Danilova 58, telefon   069 2638699.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..