Hornsman Coyote Soundstistem obeležiće 15 godina postojanja koncertom u zemunskom klubu Fest 28. avgusta od 21 sat. Nemanja Kojić akka Hornsman Coyote svoj rad započeo je još 1990. godine kao DUB trombonista, pridruživši se srpskim reggae pionirima Del Arno Bend-u. Četiri godine kasnije osnovao je Eyesburn, jedan od najzapaženijih crossover bendova na Balkanu. Rad sa njima ga je kasnije doveo do kolaboracije sa brazilskim world music/metal superstarom Maxom Cavalerom. Posle prvog prekida rada Eyesburn-a 2005. godine, Coyote je otišao u London gde je upoznao Jerry Lionz, prvog Roots Reggae producenta sa kojim je radio na trombonskim instrumental pesmama.

Nedugo zatim upoznao je Jah Works produkciju za koju je objavio svoj prvi internacionalni instrumentalni album „Bras Roosts“ i ušao na današnju evropsku dub/reggae scenu. Od tada, Coyote isporučuje trombonske linije i aranžmane za mnoge producente širom Evrope i sveta. Sa njegovim trombonskim instrumentalima objavljeno je preko 50 vinil izdanja sa različitim producentima i poznatim reggae pevačima, a sa svojim trombonskim deonicama i aranžmanima gostovao je i na albumima legendarnih reggae umetnika kao što su Lee Scratch Perry i Max Romeo.

Posle povratka iz Londona i prvog snimljemog solo albuma, 2006. osniva Soundsystem gde mu se pridružuje Martin Gak akka Martinees, a kasnije i Đurđica Gajic akka Dju.
 
I u 2020.godini bio je veoma aktivan. Hornsman Coyote pojavljuje se na novom albumu Lee Scratch Perry-a, snima i novi album Ethiopians Mountain sa svojim hard core bendom Remedy, a izašao je i remasterizovan kultni Eyesburnov album Full Control na vinilu.
 
Jedan od veterana domaće reggae scene i jedan od retkih trombonista specijalizovanih isključivo za reggae muziku nastupiće u klubu Fest u svojoj soundsystem postavi. Ovom prilikom u klubu Fest obeležavaju 15 godina rada, te će ovim nastupom odabrati pesme koje su ih pratile proteklih  godina.
 
Ulaznice će se na veče nastupa prodavati po ceni od 500 dinara.
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..