Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica nastavlja sa manifestacijom i ovog petka 13. Avgusta kao peti koncert u nizu koncerata svih muzičkih žanrova koji su programski zastupljeni u CKO Rakovica. Ovog petka od 19h odlučili smo se za koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata MUZIČKO LETO U RAKOVICI. Jednom nedeljno, u redovnom terminu petkom od 19 časova, posetioci su od 16. jula do 13. avgusta imali priliku da čuju kvalitetne domaće izvođače svih muzičkih žanrova od tradicije preko roka do džeza.

Ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa a ovaj poslednji koncertu džeza, ovogodišnjem nizu i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

“Bosque sound community” je nastao u Beogradu sredinom 2015. Bend vodi Miloš Bosnić, kontrabasista i bas gitarista iz Beograda. Zvuk se temelji na klasičnom instrumentalnom džez-rok idiomu i predstavlja mešavinu uticaja različitih žanrova, uglavnom nadahnutih umetnošću 20. veka. “Four noble truths” njihov je prvi album koji je objavljen 2015. Drugi album, “Escape From Urumchi“, koji će predstaviti publici ovom prilikom, objavljen je četiri godine kasnije, u decembru 2019. za Metropolis records.
 
Članovi benda su:

Miloš Bosnić – bas gitara/ kompozicije/ aranžmani
Stevan Milijanović – klavijatura
Aleksa Milijanović – bubnjevi
Dušan Petrović – saksofon
 
Koncerti se održavaju petkom od 19 časova, u “PARKU JAPANSKO SRPSKOG PRIJATELJSTVA” na Miljakovcu.

Ulaz je slobodan.

<<  Januar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne