Kultni beogradski crossover sastav Eyesburn otvoriće serijal online koncerata “Balkanrock Sessions” na Youtube kanalu i streaming platformama muzičkog portala Balkanrock, u ponedeljak, 5. jula u 20h. U okviru prvog Balkanrock Sessiona moći ćete da uživate u sjajnoj svirci Eyesburna, ali i da kroz intervju novinarke Milene Gojković s članovima benda, Nemanjom Kojićem “Kojotom” i Aleksandrom Petrovićem “Alekom”, saznate zanimljivosti iz njihove bogate karijere, ali i šta nam to spremaju u tekućoj godini. Eyesburn je nastao 1994. godine u Beogradu.

Postali su najveći i najvoljeniji crossover bend na ovim prostorima, ali i šire, objavili osam studijskih albuma, imali nebrojeno nastupa u zemlji i regiji, bili na evropskoj turneji sa bendom Soulfly, činili važan deo ekipe koja je snimala film Munje... Pre dve godine, bend se vratio na scenu u originalnoj postavi, spotom za novu verziju pesme “War Control”, a krajem 2020. je remasterizovanim izdanjem na ploči proslavio 20 godina od svog najznačajnijeg albuma “Fool Control”.

“Balkanrock Sessions”, osmišljen kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua, po ugledu na svetske online emisije KEXP, Tiny Desk i Audiotree, želi da gledaocima pruži kompletan doživljaj toga kako određeni bend izgleda i zvuči na bini, ali i da im otkrije zanimljivosti iz karijere muzičara.

Balkanrock kroz “Balkanrock Sessions” želi da promoviše autorsko stvaralaštvo u muzici, unapredi i proširi trenutnu ponudu online koncerata u regionu, publici obezbedi najbolji mogući užitak i informiše je o rokenrol sceni na ovim prostorima.

Balkanrock se, kao medij koji neguje pravovremenost informacija i kritičko mišljenje, već dugi niz godina aktivno zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. “Balkanrock Sessions” otvara nova vrata ovoj redakciji, njihov rad diže na viši nivo i omogućava im da što veći auditorijum upoznaju s izuzetno bogatom muzičkom ponudom regiona.







 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..