Drugi vikend sedme sezone beogradskog letnjeg kluba Barutane, takođe će biti posvećen nastupima lokalnih di-džejeva. U petak 12. juna, ljubitelji techno zvuka imaće priliku da uživaju u muzičkom izboru harizmatične Lee Dobričić, najpoznatijeg ženskog izvođača sa naših prostora. Pridružiće joj se TKNO – di-džej, producent i vlasnik Tauten izdavačke kuće, Roxa i DE & MO dvojac, prepoznatljiv po melodičnom techno-u i i hibrid di-džej setovima. Subota 13. jun rezervisana je za poštovaoce progresivnog pravca i specijalni trostruki b2b set Maje Jome i veterana Marka Vukovića i Bokee-ja. Njima će se te večeri pridružiti ekipa Progresivne Suze.

U petak 12. juna, ljubitelji techno zvuka imaće priliku da uživaju u muzičkom izboru harizmatične Lee Dobričić, jedne od najpoznatijih ženskih izvođača sa naših prostora koja će te večeri preciznom tehnikom i neverovatnom elegancijom na njoj jedinstven način doneti svežinu i neverovatnu količinu energije na dancefloor. Na bini će joj se pridružiti: TKNO – di-džej, producent i vlasnik Tauten izdavačke kuće, koji je veoma poznat na regionalnoj techno sceni; Roxa – predstavnik mlađe generacije domaće elektronske scene, čiji jedinstveni stil – fuzija tech house i techno zvuka nailazi na sve veću podršku publike i DE & MO dvojac prepoznatljiv po melodičnom techno-u i i hibrid di-džej setovima tokom kojih klasičan di-džejing spajaju sa live act-om i postojeće trake oplemenjuju dodatnim semplovima i efektima, uz uvek drugačije vizuelno iskustvo.

Subota 13. jun rezervisana je za poštovaoce progresivnog pravca i specijalni trostruki b2b set Maje Jome, čija mračna, seksi i energična muzika nikoga ne ostavlja ravodušnim, Marka Vukovića, koji je preko 20 godina u klabingu i član je jednog od najstarijih domaćih di-džej kolektiva Happy People i Bokee-ja, di-džeja i producenta koji u vodama elektronske muzike plovi još od kraja 90-tih godina, a našoj publici poznat je i po organizaciji Kinetic Vibe, kao i projektu SillyHeadz koji čine on i Marko Vuković. Ovom trojcu će se te večeri pridružiti ekipa Progresivne Suze, u sastavu: Luka Ivanović Lukai, koji je nakon kontakta sa drum'n'bass-om ,otkrio je moć techno i progressive zvuka, koji su imali snažan uticaj na formiranje njegovog muzičkog ukusa b2b Igor D. – veliki  ljubitelj progressive house-a, što se može čuti u njegovim setovima koji su ispunjeni emocijama i neprekidnim ritmom, uz gosta Hobin Rude-a.

Ulaznice za drugi vikend sedme sezone Barutane dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 500 dinara.

Kada je reč o stranim gostima, krajem ovog meseca, brazilski techno superstar Victor Ruiz, autentičan umetnik prepoznatljivog zvuka, debitovaće u Barutani. Nastup nekadašnjeg rokera, koji sada neguje jedinstven futuristički ton, koji je istovremeno uzbudljiv i plesan, zakazan je za petak 26. jun. Godinama unazad Ruiz je poznat po visokokvalitetnoj produkciji, zbog koje je veoma cenjen na techno sceni, a često ga upoređuju sa artistima kao što je Maceo Plex. Njegovi neoficijalni editi klasika su veoma popularni i predstavljaju vrstu omaža muzičarima koji su uticali na njega, dok su sastavni deo Ruizovih nastupa. Neki od najpopularniji su Breathe od The Prodigy, Children od Robert-a Miles-a, Everything Counts od Depeche Mode i Teardrop od Massive Attack.

Barutana vikend 02 video ovde

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..