Poznata parola 'otpor je uzaludan' jedna je od mnogih SF referenci u novom singlu i vizualno raskošnom spotu „Iz kapetanovog dnevnika“ upečatljivog domaćeg sastava Chui. U viziji i izvedbi fantastičnog redatelja Dalibora Barića, videospot je i primamljiva pozivnica za iščekivani veliki koncert benda ove subote, 25. januara u zagrebačkom klubu Boogaloo. Singl „Iz kapetanovog dnevnika“ donosi suradnju s bendom Mangroove – u ulozi naratorice pojavljuje se pjevačica Željka Veverec, korištena su dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu su još i free jazz saksofonist Vojkan Jocić, sub dub basevi Konrada Lovrenčića te bubnjevi Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Psihodelične i slojevite animacije, koje prenose priču o dolasku Chuija na Zemlju, napravio je Dalibor Barić koji je i ujedno snimio i režirao spot, a zaslužan je i za naslovnicu aktualnog albuma. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi, odgovoran i za mix i master, dok produkciju potpisuje frontmen Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme.

Istoimeni aktualni album „Iz kapetanovog dnevnika“, dostupan na svim streaming servisima, posveta je znanstvenoj fantastici s referencama na Star Trek, Star Wars i stripove Moebiusa. Na njemu je instrumentalna četvorka još više nego dosad istražila jazz i njegove mogućnosti integriranja i koegzistiranja s drugim žanrovima kao što su funk, space rock, world music, punk, pa i metal. Stvoreni hibrid kritika je prozvala retrofuturizmom, pa i laskavim žanrom za sebe – chuizmom, a bez iznimke ga je uvrstila među najbolje domaće albume protekle godine. Na velikoj koncertnoj promociji u subotu, 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo, bit će predstavljeno i vinilno izdanje koje će se moći kupiti na licu mjesta.

Kao predgrupa će nastupiti ZMaJ, instrumentalni electronica/rock bend iz Virovitice. Publici su se predstavili 2016. prvijencem „Svaki kraj novi je početak“, a već iduće godine na Izložbi zvuka u Gradskom muzeju Virovitica radikalno mijenjaju dotadašnji post-rock zvuk benda više prema istraživanju elektronske klupske glazbe. Kao rezultat toga nastale su skladbe koje se protežu kroz različite elektronske žanrove proširujući ideju rock benda na jedinstven način.

Satnica:
21:00h Ulaz
21:30h ZMaJ
22:30h Chui

Predvođeni svestranim klavijaturistom i skladateljem Tonijem Starešinićem, u zagrebačkom klubu Boogaloo Chui će zasvirati u novoj postavi koju čine vrhunski glazbenici - pet puta nagrađivani najbolji hrvatski jazz saksofonist Vojkan Jocić te čvrsta ritam sekcija Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental) na basu i Ivan Levačić (Kries, ABOP) na bubnjevima. Najavljeni koncert garantira erupciju energije i emocija na koju ne ostaju imuni ni oni koji se prvi put susreću s ovakvom glazbom, a uz izuzetnu sviračku postavu i hvalospjeve novom albumu, definitivno predstavlja jedan od najiščekivanijih događaja sezone koji se nipošto ne bi smio propustiti.  

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13), Dancing Bearu (Gundulićeva 7) ili u Entrio sustavu. Na dan promocije za ulaznice će biti potrebno izdvojiti 65 kn.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..