Koncert za mir i svet bez nujklearnog oružja, koji će se održati u petak, 10. januara (20č) u Ustanovi Gvarnerius, deo je serije koncerata koje organizuje udruženje “Harmonija za mir i nadu.” ADNM (Ansambl za drugu novu muziku) svojim koncertom stavlja Beograd na mapu učesnika koji šalju poruku mira u svet. Mirovni koncerti na pet kontinenata počinju u Hirošimi i završiće se u Njujorku gde će biti izvedena IX Betovenova simfonija u izođenju orkestra UN i hora u kome će pevati ljudi iz celog sveta. Koncertu će prisustvovati generalni sekretar UN.

Poruka iz Hirošime: “Mi se molimo i sviramo za mirniji svet i za globalnu zajednicu. U Harmoniji za mir, mi verujemo u moć muzike da promoviše pozitivnu promenu. Umetnost dodiruje i ujedinjuje narode različitih kultura. Naš cilj je pomirenje, svet bez konflikta, nasilja i sukoba među narodima. “

Nastupaju: Nada Kolundžija, Branka Parlić, Lidija Stanković, Dragoljub Ilić, Nataša Penezić, Katarina Radovanović, Dimitrije Beljanski, Miloš Raičković i gost koncerta: Shpira.

Ulaz slobodan – Sugerisana donacija 300 dinara.

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..