U nastavku sedme sezone koncertnog ciklusa "DŽEZ ZA DŽ", 21. septembra od 13 časova na Platou Milana Mladenovića (u sučaju kiše u Domu omladine) publika će imati priliku da čuje Kvartet Dragana Ćaline, pijaniste, kompozitora i profesora FMU, koji će predstaviti autorski debi album “The Circle”. Dom omladine Beograda započeo je ovaj program 2013. godine sa ciljem održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala, pružanja podrške domaćoj džez sceni, ali i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranja nove džez publike, posebno među mladima.

Dragan Ćalina Kvartet je autorski džez bend sastavljen od eminentnih jazz muzičara – prijatelja, koji već dugi niz godina muziciraju, druže se, napreduju i stvaraju. Nakon godinu dana od osnivanja sastav je prepoznat i podržan od Sokoj-a i bend je dobio sredstva za snimanje prvog autorskog izdanja. Njihov album “The Circle” će se krajem ove godine naći u prodaji pod okriljem PGP RTS etikete, pa je ovaj nastup i svojevrsna najava i kontinuirani doček njihovog debitantskog albuma i predstojećih promotivnih koncerata i turneja.

Na repertoaru će se naći autorska muzika Dragan Ćalina Kvarteta, inspirisana različitim džez pravcima, kao i standardni džez repertoar koji bend voli da svira.

Dragan Ćalina Kvartet čine:

Dragan Ćalina – klavir (profesor na FMU, džez odsek, sastavi: Manivi, Sale i Sedlari, Di Luna Blues Band…)
Luka Ignjatović -alt saksofon (profesor na FMU, džez odsek, sastavi: QZAMA Quartet, Schime Trio…)
Boris Šainović – kontrabas (Schime Trio…)
Peđa Milutinović – bubanj (Vasil Hadžimanov Band, Manivi, QZAMA Quartet, Schime Trio…)

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..