Sve je spremno za drugi srpski Red Bull Flugtag - najluđi letački šou na svetu održaće se  u nedelju 23. juna na Adi Ciganliji (makiška strana) od 15 časova! Preko trideset takmičarskih timova će kroz ceo program motivisati Sara Jo, Ajs Nigrutin i Nikola Đuričko kao voditeljski trio, dok će ulogu žirija između ostalih preuzeti Ivana Španović, Sajsi MC, SevdahBABY i drugi. Poseban ton celom događaju doneće pravi, profesionalni letači - festivalu letenja pridružuju se Marco Waltenspiel i Max Manow iz čuvenog Red Bull Sky Diving tima! Ovi padobranci i umetnici letenja će beogradsko nebo 23. juna pretvoriti u pravu pozornicu svojim letom.

Pravo iz Salcburga i Hangara 7 na „beogradsko more“ sleće i Rainer Wilke u The Flying Bulls BO-105 akrobatskom helikopteru, sličan onom koji je pre svega nekoliko nedelja leteo iznad Menhetna i osvojio srca Njujorčana i naslovne strane vodećih svetskih publikacija. Bez puno otkrivanja, Beograđane i Srbiju očekuje pravi leteći spektakl, bilo da ga izvode profesionalci ili takmičari ovogodišnjeg Red Bull Flugtaga.
 
Ekipe su prethodna 3 meseca imale veliki motiv da se vrhunski pripreme za Red Bull Flugtag jer najkreativniji nastup donosi celoj ekipi Go Pro kamere, 3. mesto donosi tandemski skok padobranom za ceo tim, 2. mesto donosi panoramski let helikopterom iznad Beograda, a šampioni će dobiti let Red Bull helikopterom u Austriji! Ukoliko neki tim obori svetski rekord iz 2013. godine, dobijaju put oko sveta!

Beograd će ove godine biti privilegovana prestonica, jedan je od samo osam globalnih događaja u 2019. iz Flugtag serije, verovatno najprepoznatljivijeg i najotkačenijeg događaja sa Red Bull pečatom. Preko 30 letelicainspirativnih imena i konstrukcija poleteće sa platfome visoke šest metara, uz najavnu tačku, kostime i veliki zalet, pokušaće da što dalje i atraktivnije polete sir, opanak, tenk, klavir, jednorog i još mnogo drugih objekata koje do sada niste videli sa krilima! Sve to biće samo novi nastavak priče koja je počela 1992. godine u Beču, gde se prva letelica otisnula sa platforme – od tada, letenje nikada nije prestalo.

Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je 2013. godine u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi. Pozivamo vas da do nedelje dobro proučite Red Bull Flugtag sajt jer imate još malo vremena da izaberete tim za koji navijate i pogledajte njihove skice, članove posade i biografije na redbullflugtag.rs. Vrlo brzo će vam postati jasno da su se mnogi za ovo pripremali sa ozbiljnim planovima da obore svetski rekord, prelete i Adu, a pojedini timovi "prete" letom čak i do Surčina!

Svi oni poleteće konstrukcijama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi.

Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu i timovima koji će poleteti sa čuvene Red Bull Flugtag piste posetite Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event. Za snimke iza kulisa i intervjue sa ovogodišnjim takmičarima, posetite zvaničan Red Bull Srbija instagram profil.
 
Ove godine Red Bull Flugtag će se održati na makiškoj strani Ade Ciganlije, odmah nakon linije kafića gde se nalazi i Time Out event hub.

Vidimo se na Adi u nedelju.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..