U subotu 29. avgusta, od 18h do 00h, povodom Svetskog dana protiv nuklearnih proba, u AKC Egzoprostoru u Vinči, održaće se koncerti rok i pank sastava iz Aranđelovca i Beograda. Rif, Igra Duhova i Hund vas pozivaju da se pridružite globalnom protestu protiv nuklearnog oružja, ali i proslavi prvih 25 godina od donošenja moratorijuma na izgradnju nuklearnih centrala u Srbiji.

 

Sastav Hund de u u isto vreme proslaviti i 25 godina na sceni. Cilj ovog projekta je da kroz muzička dešavanja pomogne da se poboljša medijska slika naselja Vinča, koje ima potencijal da uz malo rada, postane kulturna i turistička oaza Beograda. Na događaju de se predstaviti i lokalna ekološka i turistička udruženja, koji de sa posetiocima razgovarati o obnovljivim izvorima energije, zelenoj ekonomiji i razvoju turizma u Vinči. Cena karte je simboličnih 100 dinara. Okupljanje počinje u 18 sati uz predavanje gostiju iz ekoloških udruženja, a zatim se nastavlja sa koncertima od 20h, sve do kasnih večernjih sati.


Ideja nezavisnog kulturnog centra Egzoprostor, projekta na kojem omladinsko udruženje UNU iz Vinče radi ved godinu dana, nastala je 2014. godine. Do sada su organizovane brojne izložbe, koncerti i radionice, tokom kojih su se lokalnoj publici predstavilo preko 30 umetnika iz Srbije i regiona. Međutim prepreke i dalje postoje, nedostaju sredstva za renoviranje zgrade i uređenje puta. Događaj de biti dobrotvornog karaktera, i sva prikupljena sredstva bide upotrebljena za uređenje zgrade Egzoprostora, koji se priprema za zimsku sezonu.


<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..