U periodu jul - avgust 2015. naš ploveći kulturni centar, Brod Teatar, će biti usidren na obali Dunava, na Beogradskom keju (pored mosta Duga) i ponuditi 2 meseca sadržaja na reci. Osnovna ideja programa je da se kroz koncept  "otvorenih vrata" razvija saradnja kulturnih aktera i umetnika sa jedne strane, a sa druge strane da se ponudi kvalitetan, raznovrsan i dostupan kulturni program publici. Kao i prošle i ove godine smo na 1255. kilometru Dunava, nećete nas promašiti. Vidimo se svakog dana u večernjim časovima (osim nedelje).

 

 

Koncerti:

 

17. do 21. Avgust Žil Vern- Iluminacije; Promocija festivala Iluminacije, radionice za pravljenje lampiona, koncert; od 16h do 21h;

 

Program:

 

18. do 19. avgusta Radionica gitare - Zoran Dzuklevski (Atheist Rap, Fast As We Go Far); Očekuje nas još jedna muzička radionica na Brod Teatru za mlade od 12 do 18 godina. Radionica rock gitare Pričaćemo o osnovama sviranja na gitari, ali i o koncertima, nastupima, bendovima. Prethodno znanje je poželjno, ali nije obavezno. Radionice će se održati sledeće nedelje, u utorak i sredu (18. i 19. avgusta) u periodu od 18 do 20h. Radionicu drži gitarista i ton majstor Zoran Džuklevski. Broj mesta je ograničen, prijave poslati na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do ponedeljka u 17h.

 

18. Avgust Koncert The Shivas 21h; THE SHIVAS ( Portland / USA ) Indie rock n roll band. Trenutno na velikoj evropskoj turneji koja broji više 50 koncerata. Novosađani će moći da ih vide uživo 18. avgusta na Brod Teatru Studentskog kulturnog centra Novog Sada koji se nalazi na Beogradskom keju. Koncert počinje u 21 h. Ulaz je besplatan a u slučaju kiše koncert se neće održati.Pozivaju se svi novosađani da dođu i podrže ovaj mladi američki bend i uživaju u njihovoj muzici.

 

19. Avgust  Akustični koncert dvojca Gobla i Boris od 21h u okviru promocije Festivala Iluminacija;

 

20. Avgusta Nastup DJ Dirty od 21h pod nazivom "Veče šlagera", na programu su evergrin numere sa početka druge polovine XX veka.

 

22. Avgust  ∃ÆŠτ∃ҐÑ υÑЇΘÑ (EASTERN UNION);NU jazz/electro/fusion & co; Adrian Fundescu- klavir/kompozitor/aranžer; Ivan Blanuša - alt saksofon - EASTERN UNION je projekat nastao inspirisan Brod Teatrom kroz saradnju poznatog rumunskog džezera i pijaniste Adrijana Fundeskua i mladog novosadskog saksofoniste Ivana Blanuše. Oni će predstaviti svojevrsnu autorsku džez retrospektivu Adriana Fundeskua i omogućiti uživanje u dobroj NU jazz/electro/fusion svirci. Novosađani će moći da ih vide uživo 22. avgusta na Brod Teatru Studentskog kulturnog centra Novog Sada koji se nalazi na Beogradskom keju. Koncert počinje u 21 h. Ulaz je besplatan.

 

Film:

 

17. Avgust: Francuski institut i Studentski kulturni centar Novi Sad vas pozivaju na kratkometražne filmove 17. avgusta na Brodu Teatar od 21 čas. Za sve one koji su bili na projekcijama 20. jula, ali i za one koji su ih propustili, evo prilike da uživate u novim kratkometražnim filmovima i bioskopu na otvorenom! Ulaz je besplatan, a svi filmovi imaju titlove na engleskom jeziku.

 

Program:  

 

1. Zarazna melodija / Comme un air (Francuska, 2005, 9min, komedija - Nagrada za najbolji evropski kratkometražni film, Drama 2006) Čovek sreće na ulici jednu lepu ženu i počinje da pevuši pesmu 'Vous le femmes' Hulia Iglesiasa. Ova melodija se kao zaraza širi Parizom.  

 

2. Maska /Fard (Francuska, 2009, 13min, animirani - nagrada za najbolji animirani frankofoni film, Clermont-Ferrand 2010) U bliskoj budućnost, čini se da svet funkcioniše na krajnje efikasan i kontrolisan način, sve dok jedna neobična lampa ne otkrije drugu realnost.

 

3. Pre nego što sve bude izgubljeno / Avant que de tout perdre (Francuska, 2012, 30min, igrani - Grand Prix za najbolji kratkometražni film, Clermont-Ferrand 2010) Dok se njena deca pretvaraju da su otišla u školu, Mirjam ih na brzinu kupi i vodi na svoje radno mesto. Šefu objašnjava da pod hitno mora da napusti grad.

 

4. Aglae/ Aglaée (Francuska, 2009, 19 min, igrani)U školskom dvorištu, Benoa gubi opkladu sa drugarima, a za kaznu mora da pozove Aglae, hendikepiranu učenicu, na sastanak. Uprkos svim očekivanjima, devojčica odbija...

 

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..