Predstojeći vikend osim lepog vremena, mogu vam obeležiti odlične svirke i vrhunska piva, ako posetite Beer Garden na makiškoj strani Ade Ciganlije. Ovog četvrtka nastupaju kultni domaći bend „Dža ili Bu“ i Nikola Vranjković koji fanovima najavljuje da će između ostalih svirati pesme “Andrej”, “Fotelja”, “Zadrži svoj dah”, “Protiv sebe”, “Nagrada za strah”, “Dan koji nikad nije došao”…  

 

“Naši koncerti obično traju oko tri sata ali budući da na Beer Gardenu nastupamo sa grupom Dža ili Bu nastupi će biti ograničeni na po sat i trideset minuta”, kaže Vranjković i na pitanje da li će se u nekom trenutku možda na bini pojaviti zajedno sa Dža ili Bu odgovara: “Mislim da bi nas u tom slučaju bilo previše, skoro deset. Što se mene tiče odgledaću nastup Dža ili Bu iz publike kao i mnogo puta u poslednjih 20 godina. To je jedan od najpostojanijih beogradskih bendova od kada se svira rok muzika u Srbiji, a i dobri smo prijatelji”.

 

Ako vas zanima koliko u regionu koštaju “starke” i ko je sve završio na Lovrincu obavezno dođite u petak na Beer Garden gde će svirati reperi iz Splita, popularni “Dječaci” koji sebe karakterišu kao “nikom slični i najjači”.

 

Ivo i Zoni iz benda otkriili su nam kakvu svirku planiraju na Beer Gardenu: “Izvodićemo pesme sa sva tri dosadašnja albuma, uključujući i poslednji ''Firma'' koji je izašao pre dva meseca. Bend Dječaci čine Zoni (producira i repuje) Vojko (producira i repuje) i Ivo, koji samo repuje. U live verziji pridružuju nam se Smoljan na basu, Đole na bubnjevima i Antonio na gitari i sintisajzeru. Sviramo narodnu muziku”, kažu Dječaci i na pitanje da li vole letnje svirke na otvorenom poručuju: ”Volimo jer zvuk obično bude bolji nego u zatvorenim prostorima. Volimo sve svirke, jer su to noći u životu kada smo obasipani ljubavlju i pažnjom”.

 

Subota je rezervisana za indie rock sastav “The Somethings” koji zrači odličnom energijom i kultni bend “Plejboj”. “Sviramo sve pesme sa prvog i drugog albuma koje ljudi vole, kao i sve singlove koje smo poslednjih godina snimili, naravno u nekim novim aranžmanima. Tako da će to biti vremeplov u budućnost”, poručuju članovi grupe „Plejboj“ i dodaju da je uz dobro društvo i dobru muziku, uvek najbolji provod, posebno u prirodi na Savskom jezeru.

 

Koliko naša publika voli fank saznaćemo u nedelju na nastupu Couple Up&Bege Fank. “Naši sugrađani su - u širem smislu reči fank - fanke u zadovoljavajućoj meri, čak često i prijatno iznenade. Što se tiče plesa i muzike iz fank tradicije od 60-tih na ovamo i tu imamo dobrih momenata, a verujemo da će ekipa na Beer Gardenu osvetlati obraz Beograda po tom pitanju.  Leto je - kad se već znojite, znojite se kako treba”, poručuju članovi benda.

 

Beer Garden svakog dana poseti preko 3.000 ljudi, vikendom taj broj je znatno veći, pa je možda pravo vreme da i vi otkrijete kako izgleda bašta dobre zabave i vrhunskog piva na Adi Ciganliji.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..