Na BELEF-u  u utorak, 21. jul, 20.30 časova u Dvorištu Kapetan Mišinog zdanja - Ksenija Komljenović i Miloš Branisavljević saradnju su započeli u okviru Stankovic Percussion Ensemble-a pre nešto manje od deset godina, i već tada su nastupali u duetu. Odlazak na studije u različitim američkim gradovima u skladu sa ličnim muzičkim preferencama nije ih udaljio ni na muzičkom ni na ličnom planu.

 

Ovo dvojeizuzetnih muzičara i velikih prijatelja podeliće sa beogradskom publikom svoju ljubav prema savremenoj komponovanoj i improvizovanoj muzici i strast za melodijske udaraljke. Njihov poslednji zajednički nastup održan je pre dve godine u Americi na Državnom univerzitetu Ilinoisa (Illinois State University).

 

Na beogradskom koncertu nas očekuju kompozicije savremene i klasične muzike u aranžmanu za udaraljke kao i Ksenijine i Miloševe autorske kompozicije od kojih će jedna u Beogradu imati svetsku premijeru. Kao specijalni gost na koncertu nastupiće i flautistkinja Milena Jančurić, alumnista Berkli koledža.

 

Miloš Branisavljević rođen je 6. aprila 1992. godine u Beogradu. Počeo je da svira udaraljke kada je imao dvanaest godina. Školovanje je nastavio u srednjoj muzičkoj školi Stanković u klasi profesora Siniše Jovića i Ivana Marjanovića. Istovremeno počeo je da svira i bubnjeve. Tokom srednje škole vredno je učio i radio, svirajući u brojnim ansamblima i osvajao nagrade na takmičenjima.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..