U ARTGET galeriji, od 15.07.2015. - ImprovIsAn’Do je jos jedan pokusaj da spoji slobodno improvizovana muzika, i eksperiment u smislu interdisciplinarnosti. Izvodjachi dolaze iz razlicitih muzickih tradicija (klasicna muzika, tradicionalna, jazz/blues, Latino). Koncept ansambla ImprovIsAn’Do je da okuplja improvizatore, koji ne sviraju zajedno, koji zive na razlicim krajevima sveta, i prvi put saradjuju. Trenutno clanovi ansambla su: Katarina Simon, glas (Francuska), Pakita Faget (klavir), Jen Peng (erhu,klavir,mbira) i Maja Radovanlija (gitara, koncept). Gost projekta u Beogradu je Igor Cubrilovic (gitara).

 

U komadu “breaking iii”, koji je u kategorji “uramljene improvizacije”, pored slobodne improvizacije, izvodjaci imaju razne ne-muzicke zadatke, poput: pokreta, citanja omiljene poezije, i sl. Komad je osmisljen za 4 izvodjaca, I jednog gosta (obicno iz grada u kome ansambl izvodi).

 

Marina Djukljev, klavir
Igor Čubrilović, rezonator

 

Program pocenjemo sa koncertom Marine Dzukljev i Igora Čubrilovicća, koji mada cesto svirali zajedno, ovde prvi put nastupaju u duo formatu.


Oboje vrsni muzicari, sa specificnim pristupom, tako da mozemo ocekivati pirotehnicku razmenu i vatreni dijalog izmedju ova dva iskusna improvizatora.

 

ulaz / 250 din

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..