Beer Garden se održava na Makiškoj strani Ade Ciganlije od 10. jula do 12. avgusta. Posetioci će  imati prilike da probaju 150 vrsta domaćih i stranih piva, kao i da uživaju u muzičkim koncertima., a ulaz je besplatan. U Subotu, 11. jula, sa početkom u 21h, u okviru Beer Gardena, nastupiće domaći Del Arno Band. Bend su osnovali braća Vladan i Jovan Matić jula 1986. godine u Beogradu. Prvi autorski reggae bend u SFRJ,  je od samog početka bio usmeren ka melodijskoj roots-muzici.

 

Grupa je kroz celu svoju karijeru bila i ostala koncertno aktivna . Iako je čest gost domaćih i stranih muzičkih festivala, DAB mnogo više nastupa samostalno, širom zemlje i regiona. Danas broji petnaest članova, kroz godine broj je varirao od 12-16, ali osnovnu postavu uvek  čine bubanj, bas gitara, solo gitara, ritam gitara, klavijature, duvačka sekcija (truba, saksofon, trombon), vokalna sekcija (glavni vokal + prateći vokali), perkusije, tonac. Posle prošlogodišnjeg koncerta u Božidarcu, koji je ostao upamćen po fantastičnoj atmosferi, opet sviraju u Beogradu.  Pesmom pod nazivom “Misli”, koju su objavili posle dužeg vremena, najavljuju koncert na Beer Gardenu.


Predstavljamo vam intervju sa momcima iz Del Arno Benda.


1. Sta publika može da ocekuje od vas na Beer Gardenu?


Del Arno Band po prvi put u svojoj istoriji (a osnovan je pre 29 godina, 2 jula) ima priliku da svira live na Adi Ciganliji, 2011 planirani koncert je onemogucila oluja I tako je grupa ostala uskracena za sviranje na jednoj o retkih lokacija u Beogradu gde se nije predstavila publici. Tako ce nasi prijatelji I oni koji su zainteresovani da vide sta to band ima da odsvira u zivo moci 11 jula da otkriju cari ucestvovanja na reggae koncertu u letnjem periodu I na otvorenom. Publika ce osim svih onih pesama koje inace ocekuje da cuje moci da otkrije I odslusa aktuelni singl grupe, odnoso da cuje plod saradnje banda I pesnika Milan B Popovica koji je nedavno objavio dupli cd na kome afirmasinai muzicari iz raznih zanrova "oblace" u muziku njegovu poeziju. DAB je ucestvovao sa zadovoljstvom I plod te saradnje je pesma "Misli" koju DAB premijern izvesti ne "Beer gardenu"


2. Da li vam se dopala ideja da najpoznatije beogradsko kupaliste postane bogatije za novu manifestaciju kakva je Beer Garden?


Svako otvaranje prostora autorima ove zemlje za predstavljanje njihove umetnosti je dobrodoslo, u tom smislu treba pozdraviti ovu manifestaciju. DAB-u naravno odgovora formula, sunce+muzika+kupanje tako da moze samo da bude zadovoljan sto ce se takva manifestacija odrzati.


3. Kako će Del Arno Bend provesti leto?


Za grupu ovo leto bice izuzetno radno. odmah posle koncerta na Adi, grupa se sprema I odlazi u Madjarsku gde ce biti headliner na festivalu LB27 reggae kamp koji se odrzava u gradu Hatvan (50 severo-istocno od Budimpeste). Poziv narocito godi jer su organizatori otkrili grupu na youtube i potom nas kontaktirali da im budemo gosti. Ovaj, istorijski prvi koncert band-a u Madjarskoj za nas predstavlja veliko zadovoljstvo ali I obavezu da na pravi nacin predstavimo reggae scenu nase zemlje. Osim toga, na manje javnom nivou, grupa intenzivno, vec sada, radi na pripremama obelezavanja znacajnog datuma u svojoj istoriji a to je 30 godina od osvnivanja (1986-). radi na revidiranju, osvezavanju I dopuni set liste za koncerte. Publika moze da ocekuje da ce otkriti ove pesme I ritmove, moze da ocekuje I novih 12 pesama koji ceniti novi album grupe I jos stosta.


U periodu od 18h do 20h u okviru Beer Gardena održaće se "matine svirka". Za dobru R’n’R zabavu pobrinuće se The Few Fellas bend.

 

Sve informacije o prestojećim dešavanjima možete pronaći na Facebook strani Beer Gardena

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..