Povoljan vetar i vedri oblaci su najavljeni za četvrtak 9. jul, kada će na Miksalište (Mostarska 5) uploviti Đura i njegovi Mornari i Savamalsko kulturno leto obogatiti spektakularnom igrankom obojenom morskim tonovima i veselim letnjim ritmovima! Bend Đura i mornari već dve decenije postoji na srpskoj muzičkoj sceni i do sada su stekli veliki broj poštovaoca koji iz godine u godinu verno prate njihov rad.

 

 

Mnogima omiljen sastav je na domaću muzičku scenu doneo osveženje u vidu world music latino zvuka koji je u svetu doživeo ekspanziju, a u isto vreme u te ritmove savršeno uklopio i urbanu beogradsku poeziju Vladimira Đurić Đure, poznatijeg kao Đura Mornar.

 

Đura i mornari iza sebe imaju tri albuma ,,Mediteran" i ,,Tropikalizam" i ,,Alegria". ,,Tropikalizam" je imao i svoj radijski šou program ,,Pučina" koji se emitovao na Radio Indexu, a doživeo je i istoimeni TV šou koji je prikazan na RTS-u 2001. godine, kao i humoristički tropikalistički serijali ,,Leto u El Ranču" i ,,Zima u selu Zavlaka" (2003, RTS). Đura Mornar ima dva solo albuma ,,Maštarije" i ,,Letnja terasa", a sa Herojima je snimio album ,,88".

 

Bend Đura i Mornari, nastupao je vrlo uspešno na brojnim koncertima u Srbiji, kao i na raznim festivalima. U novoj postavi benda, od 2007. godine, su Milan Milosavljević Burda (klavijature), Boris Đurić bas, Rale Bojanovski gitara, Dejan Resanovic Deki harmonika, Nikola Đokić bubnjevi, Srđan Tankosić Srki klavijature, Miloš Đurić Vudi udaraljke.

 

Đura sa svojim Mornarima neprekidno nastupa po raznim klubovima u Beogradu i širom Srbije, već više od dvadeset godina, a 9. jula će publika moći da ga čuje i na otvorenoj bini Miksalište, sa početkom u 21h.

 

Karte su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tixa i u Mikser House-u, po ceni od 500 dinara.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..