U ponedjeljak 15. juna u popodnevnim satima, pod vedrim nebom, u Španskoj Kuci, Braće Krsmanović 2 /, u najboljoj tradiciji drona, Igor Čubrilović i Kolektiv improvE vas pozivaju da se pridružite jedinstvenom ATAK ansamblu, koji će izvesti svoju verziju Tajnog Akorda Kosmosa. Ovo je treće takvo izvodjenje TAKa u Beogradu.

 

La Monte Young, američki kompozitor i vizionar, je saznao za akord koji doprinosi boljoj komunikaciji između ljudi. Frekvencije Tajnog Akorda takođe stvaraju harmoniju koja ruši barijere između sebe i celog kosmosa.

 

Mnogo godina kasnije, nakon pretrage koja ga je odvela širom sveta, Igor Čubrilović je pronašao preostalu frekvenciju koja zaokružuje akord.

 

OTVOREN POZIV ZA UČEŠĆE

 

Pozivaju se svi zainteresovani da ponesu svoje muzičke, elektronske, električne, kućne, medicinske, nano-, mikro-, makro-instrumente. Bilo da su akustični, na baterije ili na ‘navijanje’,predmeti bilo koje vrste, oblika i muzičke boje.

 

Pravo učešća ima svako ko je dovoljno sposoban da proizvede zadani ton na svom instrumentu. Instrument koji sam može da donese i koji ne zavisi od externog izvora zvuka (kao na primer od zvučnog sistema).


Ipak, struja postoji, ako je potrebna.

 

Za prijave molimo pišite nam na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do subote 15.juna u 12h – za kasnije prijave ne garantujemo mesto u Tajnom Akordu Kosmosa

 

Instrukcije za izvodjenje su sledeće:

 

Svaki učesnik dobija karticu sa određenim tonom ili grupom tonova.

 

Svaki ton se svira pojedinacno, nikad više od jedne note po instrumentu. Izbor registra, dinamika, artikulacija, boja, brzina promjene između nota, sve je to u potpunosti izbor izvođača.

 

Kartice mogu biti razmijenjene, ali nijedna kartica ne sadrži sve note akorda. Tajni Akord se prikazuje u svoj svojoj magičnoj snazi tek u sazvučju svih pojedinačnih tonova.


Izvođači su rasuti širom prostora. Ne postoji fizicka podela između muzičara i publike. Svi su u mogućnosti da se slobodno kreću, osluškujući zvuke u konstantom proticanju, sa ili bez sopstvenih intervencija.

 

Poželjno je da instrument ima kapacitet da proizvede zvuk koji dugo traje (kao kod duvača ili gudača..) mada su i tremolla i razne druge repetativne tehnike dozvoljene. Kao i korišćenje instrumentalnih preparacija i sprava poput e-bow-a, telefonskih aplikacija, elektronskih zvukova i sl.

 

Isto tako, uređaji kao sekvenceri, arpeggiatori, itd su više nego dobrodošli.

 

Muzika nema prekida, on a je u konstantna, bez obzira na trajanje pojedinacnih instrumenata.

 

Očekivano trajanje je oko 4 sata.

 

Za učesnike i decu ispod 14 godina ulaz je besplatan, za sve ostale 250din.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..