Nastupima bendova Nežni Dalibor, Svemirci i Lira Vega, tokom ovog meseca će se nastaviti  započeta serija koncerata BEZ BUKE, u organizaciji Kulturnog centra Rex. Ovaj koncertni koncept zvučno je prilagođen ograničenjima koja nameće urbani komšiluk, a vizuelno i prostorno je osmišljen tako da publici pruži drugačiju, intimniju vrstu koncertne senzacije u kojoj su joj umetnici na dohvat ruke, a pozornica deluje kao neka vrsta dnevne sobe.

 

Nežni Dalibor nastupiće 11. juna i pored numera sa svoja tri dosadašnja studijska albuma izvešće i predpremijerno i deo materijala sa svog novog, četvrtog albuma čije je snimanje upravo u toku. Specijalni gosti na njihovom koncertu biće B strane, neformalni skup muzičara koji poslednjih dana skreću pažnju publike na sebe svojim drugim singlom "Oštećeni".

 

Bend Svemirci svira nedelju dana kasnije, u četvrtak 18. juna. Svemirci su nastali krajem 2013. godine, sastajući se na džem sešnima. Band je ustanovio formu improvizacije utemeljenu na uticajima fanka, bluza, rejv roka, afro bita, eksperimentalne muzike...
 
Prvu polusezonu koncertnog serijala BEZ BUKE zatvoriće beogradski duet Lira Vega 25. juna. Bend koji koristi elektronske matrice ovom prilikom će izvesti pesme u novom, utišanom i gotovo akustičnom ruhu, uz svesrdnu pomoć perkusioniste i bubnjara Feđe Frenklina.

 

Prodaja karata po ceni od 300 dinara za koncert Nežnog Dalibora počinje od 8. juna u Kulturnom centru Rex i to svakog radnog dana od 11 – 17h, a na dan koncerta od 11 – 21h.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..