Legendarni londonski punk rock pioniri The Vibrators ponovo dolaze u zagrebački Vintage Industrial 05.06.2015. Ovoga puta The Vibrators predstavljaju novi album''Pure Punk – Back To The Roots“ kojeg je producirao originalni basist The Vibratorsa Pat Collier dok je na albumu sudjelovao i originalni gitarist U.K. Subsa Nicky Garett.

 

Novi album je dobio odlične kritike i proglašen je za nastavak njihovog prvijenca, album ''Pure Mania“ iz 1977. godine koji je klasik punk rocka uz albume Ramones, The Clash, Sex Pistols, The Damned,...

 

Da se prisjetimo; The Vibrators spadaju u prvu generaciju punk rock bandova te su zajedno sa Sex Pistols, Ramones, The Damned, The Clash, Siouxsie & The Banshees,..... stvorili žanr. Njihava prva dva albuma „Pure Mania“ iz 1977. i „V2“ iz 1978. godine slove za klasike punk rock i new wave scene. Pjesma „Baby Baby“ i dan danas slovi za jedan od največih punk rock hitova, pjesmu „Troops Of Tomorrow“ su obradili The Exploited, zatim je tu cijeli niz grupa koji su obradili njihove pjeseme pa i GBH, Die Toten Hosen, REM,....pa i Psihomodo Pop („Yeah! Yeah! Yeah!“).

 

Kao posebni gosti će na koncertu nastupiti novi bend legendarnog Saleta iz legendarnih KUD Idijota - Saša 21 - koji će ovom prilikom promovirati svoj prvijenac „VD – i1“. Album je proglašen za jedan od Saletovih najzrelijih autorskih radova do sada prepoznatljivog guitar rock / punk '77 stila. Ručno numerirano izdanje limitirano je na 521 primjerak i izdano u koprodukciji s izdavačkom kućom Dirty Old Empire.

 

Kao lokalna predgrupa će ovu punk rock feštu otvoriti prijatelji grupe The Vibrators te njihovi česti gosti, zagrebački Eksodus koji idući dan, u subotu 6. lipnja zajedno sa The Vibrators nastupaju na „To Be Punk“ festivalu u Novom Sadu.

 

Za glazbu prije i nakon koncerta pobrinut će se Tomi Phantasma koji će vrtit domaće i strane old school punk rock, new wave, ska,..... hitove!

 

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 40 kn i 50 kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Vintage Industrial Baru.


Nakon koncerta, od ponoći pa nadalje ulaz u klub naplaćivat će se 10 kn.

 

Vrata kluba od 20:30 h, početak koncerta 21:30 h.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..