Rut Regev (Reut Regev), poznata trombonistkinja iz Izraela, biće naš gost sa svojim jedinstvenim triom – Džon Sas, tuba, Igal Foni, bubnjevi, u ponedeljak 1. juna, sa početkom u 20.00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Radi se o izuzetnoj umetnici, koja pomera granice džez muzike, a koju je naša publika upoznala i zavolela kad je svojevremeno nastupila kao jedna od skrivenih zvezda Beogradskog džez festivala 2010. godine.

 

 

Ova mlada i talentovana dama, veoma je aktuelna na globalnoj muzičkoj sceni, a njena strast za eksperimentisanjem i zanimljivi nastupi ozaruju lica pravih ljubitelja džeza širom sveta.


U susret 31. Beogradskom džez festivalu, koji će biti održan od 28. oktobra do 1. novembra 2015. godine, prisećamo se jednog od uzbudljivijih koncerata iz istorije manifestacije od posebnog značaja za Beograd.

 

Izraelsko-američka trombonistkinja Rut Regev s velikim uspehom svira već duže od dve decenije. Tokom srednjoškolskih dana nastupala je na prestižnim festivalima u svojoj zemlji, a u biografiji ima i članstvo u orkestru Izraelske armije. Nakon preseljenja u Njujork sarađivala je sa muzičarima širokog stilskog opsega, od Entonija Brekstona, Buča Morisa, Frenka Londona, Dejva Daglasa i Eliota Šarpa, preko savremene klasike, do klecmer, rok, latin i bluz bendova. Kao bendlider debituje 2009. godine albumom “This is R-Time”, kojim se pozicionira na tamošnjoj “dauntaun” sceni kombinujući uticaje džez-roka, fanka i fri-džeza. Debi ostvarenje predstavila je i na Beogradskom džez festivalu, 2010. godine.

 

Tri godine kasnije objavljuje drugi album „Exploring the Vibe“ za poznatog minhenskog izdavača ENJA Records, na kome razrađuje svoje kreativne ideje u labavim aranžerskim strukturama, bliskim estetici džem-sešna, sa elementima fanka i bluza. „Želeli smo da odemo daleko od komponovanja muzike i stvaranja ritmičkog koncepta. Hteli smo da se fokusiramo na istraživanje atmosferičnih aspekata muzike, raspoloženja, drugim rečima – vajba“, zapisala je na omotu ovog izvrsnog albuma. Specijalni gost ovog ostvarenja bio je američki gitarista Žan-Pol Bureli, jedan od najupečatljivijih sledbenika Džimija Hendriksa na današnjoj sceni.

 

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže: ograničena prva količina 300 dinara, pretprodaja 400 dinara, na dan koncerta 500 dinara.

 

photo-by-Ivan-Grlic

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..