Nedelja 24.05. u 20h, MKC Kombinat, Zemun - Jer se neki nastupi prosto ne propuštaju. Bitlsti/Makedonija/Bata i ekipa, kako god i gde god ste čuli ove pojmove znajte da su to oni, sokolovi matrijaršijski, štićenici Naše Kuće, poletne brigade iz Zemuna. Još na prvom nastupu su skrenuli pažnju svojim jedinstvenim izrazom. Jer sviraju zato što vole, zato što im prija, a sarađuju sa velikim brojem muzičara iz Srbije i regiona.

 

U nedelju 24. maja od 20h u MKC Kombinat u Zemunu nastupaju Miloš Petrović, Bata Spasov, Dušan Vučinić i Antonije Rajić. Ne očekujte igranku, ali očekujte spektakl. Gerilsko improvizatorski pristup muzici, zvuku tačnije, svrstava ovu grupu osobenih ličnosti u jedinstvenu pojavu na nebu zvezda estrade. Zvuk voza, lokomotive, izmišljeni jezici, neki drugi svetovi, neke čarolije davno zaboravljene su svet Bitlsta.

 

Ovom prilikom će biti otvorena i Fijuk galerija u prolazu kod MKC Kombinat, koja će raditi od 00h do 24h, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini. Na otvaranju se Bitlsti predstavljaju izborom radova nastalih u predhodne dve godine. Batine zastave, Duletove omče, Miloševi stripovi su samo nagoveštaj jednog novog pokreta. Art Brut Matrijaršija.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..