U nedelju 24. maja na Kolarcu nastupa ansambl Halka koji je u kratkom periodu postao regionalnom sevdah atrakcijom i “novim evropskim muzičkim fenomenom”, kako ga je ocenio ljubljanski dnevnik Delo. Reč je o sastavu koji čine neki od ponajboljih instrumentalista iz Bosne i Hercegovine – gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, kontrabasista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović, predvođeni jedinstvenim pevačem Božom Vrećom.

 

Halka izvodi sevdalinke velikana poput Radeta Jovanovića, Joze Penave, Zaima Imamovića, Selvera Pašića ali i nepoznatih autora, dok posebno mesto u repertoaru imaju autorske pesme Bože Vreće.

 

Koncerti ansambla Halka odišu jedinstvenom atmosferom, odličnom izvedbom i vrhunskim performansom koji na sevdah baca novo svetlo istićući najlepšu stranu tradicionalne muzike bez primesa elemenata koji sevdahu nisu svojstveni.

 

Velikim koncertom u Kolarčevoj zadužbini Halka će završiti regionalnu turneju kojom promovira svoj drugi album O ljubavi, objavljen kao i njihov prvenac za sarajevski Gramofon. Turneju su proteklih meseci obeležile odlične kritike medija te rasprodani koncerti u zagrebačkom Vatroslavu Lisinskom, ljubljanskom Cankarjevom domu, podgoričkom KIC-u Budo Tomović, banjalučkom Banskom dvoru te u Bosanskim kulturnim centrima u Tuzli i Sarajevu.

 

Ulaznice za koncert na Kolarcu, koji će biti premijerni nastup Halke u Srbiji, mogu se kupiti po ceni od 1200 i 1500 din.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..