Sve popularniji alternativci, sastav Brigand koji radi na relaciji Beograd - Pančevo, a koji je u više navrata osvojio publiku Vračar Rocks festivala, na zahtev publike nastupiće u Centru za kulturu Božidarac sledećeg petka, 17. aprila, uz specijalne goste - Autogeni trening i grupu Vizelj.

 

,,Brigand - Burna zavodljivost atmosfere... Konstruktivno demoliranje u prepoznatljivom stilu... Seizmičko paranje koje dobro našamara sve prisutne" (Nocturne magazin, Nevena Balalić).

 

,,Ko god ih je do sada čuo na nekom od koncerata može slobodno da tvrdi da su izuzetan bend uživo... U ovom bendu je jedna od nesumnjivo najjačih ritam sekcija na sceni koju čine Ivan Perović i Ilija Kojović i koja je precizna, masivna i ubitačna. Na taj čitav zid buke koji stvaraju samo dva čoveka se nadovezuju bučni, nenormalno prljavi rifovi Velibora Nikolića koji je jedan pravi gitarski antiheroj 21. veka, koji sve radi na svoj način i jako emotivno i iskreno iznosi svoju apstraktnu liriku" (Balkanrock, Sergej Sokolov).

 

Svi koji već petu godinu prate razvoj grupe Brigand kažu da nema tih reči koje mogu da opišu specifični muzički izraz i energiju kojom ovaj bend odiše na svirkama uživo, što je najbolja preporuka i poziv da se poseti Vračar Rocks festival u petak, 17. aprila, kada će pored hitova sa albuma ,,Zaplešimo grešnici" Brigand publici predstaviti i nove pesme na kojima trenutno rade, a koje će objaviti na narednom izdanju.

 

Zajedno sa Brigandom u Božidarcu će nastupiti i crnogorski Autogeni Trening, bend nastao davne 2000. godine, a koji je do danas svirao na mnogim festivalima i u mnogim klubovima sirom regiona. Publika Božidarca biće u prilici da čuje hitove sa njihova dva do sada objavljena albuma - ,,Previše" i,,Na pučini živog peska".

 

Budući da priprema pesme za debi album, sastav Vizelj će nastup na Vračar Rocks festivalu iskoristiti da opipa puls svoje beogradske publike kojа se rapidno uvećava. Potencijal ovog benda je već uveliko prepoznat - nastupali su kao gosti švedskog alternativnog kantri sastava Streets of Mars, grčkog benda The Spinners, osvojili su treće mesto na Mikser Double Dare takmičenju, a imali su i tu čast da otvore deseti jubilarni Rock Village festival.

 

Koncert počinje u 20h, a ulaznice su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od svega 300 dinara, dok će na dan koncerta, na ulazu u klub, cena ulaznice iznositi 400 dinara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..